Idén is többszázezer látogató élhette át a Szabadság Szigetének egyedi életérzését és azt a hatalmas változást, amin átesett a Sziget Fesztivál. Jövőre pedig jubileumot ünnepelnek, ugyanis augusztus 7. és 12. között 30. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb fesztiválja. 

Akik már többször jártak a Szigeten, rácsodálkozhattak a nagy változásra, akik pedig először, azokat az egyedi élmény szippantotta be az idei fesztiválon. A Sziget valóban nagyot fejlődött minden tekintetben: szebbek lettek a színpadok, de a telepített konténer wc-k is, mint megannyi látványelem illeszkedtek be a fesztivál megjelenésébe. Visszatértek az izgalmas dekorelemek, az Art of Freedom lenyűgöző alkotásai is. Soha ekkora kínálattal és ilyen kényelmi szolgáltatással nem állt elő korábban a fesztivál vendéglátása, tovább bővült a VIP élmény és a kempingek ellátottsága is nagyobb változatosságot mutattak.

„Nagy vízválasztó volt az idei év a Sziget történetében. Sikerült, egy nagyot lépve, a vendégélmény fokozásával újraértelmezni a Sziget életérzést úgy, hogy a fesztivál sokszínű programkínálata is formálódott a hazai és egyre bővülő nemzetközi közönség igényeihez” – mondta el Kádár Tamás. „Örömmel nyugtáztuk, hogy a tavalyi, még a pandémia nyűgjeit nyögő év után mennyire nagy az érdeklődés a Sziget iránt. Idén sem panaszkodhatunk a látogatószámra, és bízunk abban, hogy a megújulás hírét sokan viszik majd szét szerte a világban.” A Sziget szervezői két közel teltházas nappal, és a Sziget végéig összesen valamivel több, mint 420.000 összlátogatóval számolnak.

A fesztiválozóknak pedig igazi örömhír, hogy a 30. Sziget Fesztiválra augusztus 17-én 20 órától, két teljes napon (48 órán) keresztül nagyon különleges áron vásárolhatnak 6-napos vagy VIP bérletet, de a szervezők készülnek egy új bérlet verzióval is a 21 éves vagy annál fiatalabb látogatóiknak is.

Kiemelt kép: Pillanatkép a 2022-es Sziget Fesztiválról (Fotó: Kovács Milán)