Mint ahogyan korábban hírt adtunk róla, az Átrium a kulturális TAO megszüntetése szülte bizonytalan helyzet ellenére június közepén új bemutatóval zárja az idei évadot. Az eredeti tervek szerint a finn származású Bengt Ahlfors Színházkomédia című vígjátékát tűzték volna műsorra. A darab bemutatója elmarad, azonban egy, ahhoz hasonlóan a színház világában játszódó történettel várják az érdeklődőket június 17-étől.

A Kasszasiker története szerint egy színház a bezárás szélére kerül: nem teljesítették a minisztérium által előírt kvótát. Így a túlélés érdekében muszáj tartani még egy bemutatót, amely ráadásul a kultúrpolitikai célokkal is összhangban van. A színészek nyári szünetet akarnak, a rendező végre egy komoly előadást szeretne csinálni, a minisztérium a kvótát, a polgármester a sikert várja, a kritikusok meg mindig mást. Így áll neki a társulat a nyár közepén színházat csinálni, miközben a rájuk küldött revizor már a záróleltárt készíti elő. Az igazi baj akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy az idő híján emlékezetből választott kortárs darab mégsem igazán felel meg a céloknak…

Péterfy Bori és Herczeg Adrienn a Kasszasiker olvasópróbáján (fotó: Mészáros Csaba)

Az ősbemutató szövegkönyvét a rendező, Spáh Dávid, valamint a színház produkciós vezetője, Ugrai István írta. A szereposztás változatlan: Kovács Máté, Herczeg Adrienn, Gálvölgyi János, Péterfy Bori, Voith Ági, Bercsényi Péter, Hartai Petra, Brasch Bence és Varga Ádám várják a nézőket.

Az előadást 2019. június 17-én mutatják be először, ezt követően további két alkalommal (június 18-án és 19-én) játssza az Átrium. A korábban a Színházkomédia című előadásra megváltott jegyek a Kasszasikerre is érvényesek.

Kiemelt kép: Gálvölgyi János a Kasszasiker olvasópróbáján (fotó: Mészáros Csaba)