A szerdai napon Földes Eszter közleményét tettük közzé, amelyben arról nyilatkozik, hogy miért kellett lemondania a Karinthy Színház művészeti vezetői posztjáról. A teátrum eljuttatta hozzánk Karinthy Vera sorait, amelyben erre reagál, és amelyet változatlan formában közlünk.

Karinthy Márton végakaratában azt kívánta, hogy Színháza, mely 38 éven át polgári kultúrát közvetített és szórakoztatta a közönséget, halála után is fennmaradjon változatlan eszmei tartalommal. Halála óta a Színház vezetősége minden erejével azért küzd, hogy megmentse ezt a kulturális örökséget, és hosszútávú, biztonságos, minden társulati tag számára fenntartható megélhetést biztosító megoldást találjon. Jelenleg tárgyalások folynak a színház jövőjéről, a támogatások lehetőségeiről. Az eredményekről tájékoztatni fogjuk a szakmát és közönségünket. A Karinthy Színház ügyvezetése szívesen fogad minden olyan ötletet és elképzelést, amely hosszútávon biztosítja a színház működését és a társulat fennmaradását.

Biztosan tudom, hogy Édesapám szellemiségét és akaratát maximálisan szem előtt tartva  felelősséggel dolgozom a Színház jövőjéért, hogy  megőrizhessem Karinthy Márton szellemiségét, a ” karinthyságot” és az ő általa megteremtett 38 éve sikeresen működő polgári színházat és társulatát.

Üdvözlettel,

Karinthy Vera

Kiemelt kép: Karinthy Vera (Fotó: Kocsis Csobánka)