A Libri tavaly karácsonykor indította el könyvsorozatát, melyben olyan magyar szerzők írásait rendezi díszkötetbe, akik nélkül egyetlen könyvespolc sem lehet teljes. Az előző évben az Élő Ady, valamint a Daloljanak az angyalok című Szabó Magda-kötet kerülhetett a fa alá, idén egy nem mindennapi barátságot idéznek fel, ezzel hívva fel az olvasók figyelmét az emberi kapcsolatok fontosságára.

Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes nemcsak kortársak és munkatársak voltak a Nyugat szerkesztőségében, hanem nagyon jó barátok is. A katolikus, nemesi felmenőkkel rendelkező, kisvárosi származású Kosztolányi és az asszimilálódott zsidó családban, nagyvárosi környezetben nevelkedett Karinthy nagyszerűen egészítették ki egymást. A Karácsonyi társasjáték – Változatok egy ünnepre című válogatás Karinthy Frigyes verseinek, novelláinak, humoreszkjeinek, karcolatainak és irodalmi paródiáinak különleges gyűjteménye, az írások témája kivétel nélkül a karácsony és a szilveszter. A kötetből kiviláglik Karinthy sokoldalúsága, a gyűjteményben olvasható írásai nemcsak játékosságát és csodálatos humorérzékét mutatják be, de megismerhetjük a mély érzésű, gondolkodó alkotót is. A Csodát nekem című könyv Kosztolányi Dezső karácsonyi prózáinak és verseinek válogatása. Az olykor humoros, olykor lírai írásokban bámulatos érzékletességgel idéződnek meg az ünnep színei, hangjai és illatai. A két kötetből jelzőfényként világlanak elő azok az örök értékek, amelyeket mindketten magukénak vallottak, miközben soraik szinte észrevétlenül csempésznek karácsonyi hangulatot az olvasó mindennapjaiba.

A gyűjteményekben több olyan írást is olvashatunk, amik először jelennek meg nyomtatott formában. A díszkötetek elkészítésében a Libri a Jaffa Kiadóval működött együtt.