A színházrajongók idén karácsonykor sem maradnak szórakozás nélkül: december 26-án a Játékszín zenés vígjátékát, A szőke ciklont nézhetik meg az érdeklődők a SzínházTV platformján.

Az előadás Rejtő Jenő azonos című regénye alapján készült Szente Vajk adaptációjában és rendezésében. A fordulatokban gazdag komédia 2015 óta szerepel a teátrum repertoárján, azóta pedig már több mint száz alkalommal láthatta a közönség a Játékszín színpadán. Az előadás több szempontból is izgalmas: a darab kerettörténetét Rejtő írói módszerének érdekessége ihlette, vagyis hogy regényeit gépírónőknek diktálta, az alkotófolyamat hevében pedig gyakran előfordult, hogy a hölgyekkel romantikus viszonyba keveredett, ne adj isten, el is vette őket feleségül. Egy ilyen túlhevült diktálással kezdődik a színdarab, majd megjelennek a gépírónő ismerősei és rokonai, akik az éppen akkor megszülető regény szereplőivé válnak. A színrevitel másik érdekessége, hogy a kalandos cselekmény huszonöt karakterét mindössze öt színész formálja meg: számos figurát alakít Csonka András, Szerednyey Béla és Pusztaszeri Kornél, míg a fékezhetetlen tempót diktáló Rejtő szerepében Őze Áront, gépírókisasszonyként és megannyi női alakként pedig Lévay Viktóriát láthatja a közönség.

A Játékszínnek ez lesz a második stream előadása a színházak bezárása óta. „Idén, az év végére nem is maradt más nekünk, csak az értékeink, melyeket 2020 karácsonyán az eddig létrehozott előadások és a közönség hűségét jelenti. Nem adjuk fel, tesszük a dolgunkat: ezúttal az online térben játszunk” – nyilatkozta Bank Tamás, a teátrum igazgatója. A szőke ciklon című zenés vígjátékot december 26-án este 19 órától lehet megtekinteni a SzínházTV-n. Jegyek a szolgáltató weboldalán érhetők el.

Kiemelt kép: Jelenet A szőke ciklon című előadásból (Fotó: Juhász G. Tamás)