November 27-én egy igazi karácsonyi klasszikust, Molnár Ferenc A kékszemű című művét jelentette meg a POKET.

Az ifjúsági sorozat legújabb kötete a Móra Könyvkiadó jóvoltából Reich Károly eredeti illusztrációival kerülhetett az automatákba. A karácsonyi mese a csodák és a képzelet világába kalauzolja az olvasót, amely tökéletes ünnepi olvasmány nemcsak a fiatalok, hanem a felnőttek számára is. Molnárt New Yorkban, a szállodájához közeli játéküzlet kirakatában ücsörgő játékbaba ihlette meg, a történet ezt az emléket őrzi: két árva gyermek, Jánoska és Annus a városban sétálgatnak, az egyik bolt kirakatában pedig egy gyönyörű kék szemű viaszbabát pillantanak meg, ami az elhunyt édesanyjukra emlékezteti őket. A gyerekek kitalálják, hogy a „kékszemű” életre kel, ezért elhatározzák, hogy megajándékozzák őt karácsony alkalmából.

A kötet nagykövete, Fesztbaum Béla színművész a következőképpen fogalmaz bevezetőjében: „Molnár Ferenc, az egyik leghíresebb magyar regény, A Pál utcai fiúk írója, a vitriolos tollú újságíró, és persze a számtalan csillogó, szellemes színdarab bravúros szerzője ezúttal egy édesbús karácsonyi mesével lep meg bennünket. Egyszerre meglepetés ez a kis írás és mégis olyan szívmelengetően ismerős tőle.

Az ifjúsági sorozat már megjelent darabjaihoz hasonlóan ennek a kiadványnak a bevételeit is egy jótékony szervezetet támogatására ajánlja fel a POKET csapata: az eladásokból a Bethesda Kórház Alapítvány munkáját támogatják. Molnár Ferenc A kékszemű című meséje már kapható az automatákban, illetve a poketonline.hu weboldalon.

Kiemelt kép: Fesztbaum Béla (Fotó: POKET Zsebkönyvek Facebook)