A Baltazár Színház és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közös figyelemfelhívó kampányba kezd az adventi időszakban. A 12 Parancsolat című kezdeményezés során egy 12 képből álló plakátfotó-sorozat kerül a III. kerületben elhelyezett információs táblákra.

A 12 Parancsolat című sorozat létrejöttét az a szándék vezérelte, hogy összeszedjük, kiemeljük és megerősítsük azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindannyiunk számára tájékozódási pontot jelentenek a hétköznapokban. Ez a szerelem, biztonság, felelősség, összetartozás, őszinteség, szabadság, elfogadás, vágy, teljesség, a lelki béke és a hit. A 12 plakáttal a két együttműködő intézmény arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a felsoroltak olyan alapvető emberi értékek, amelyekhez mindannyiunknak joga van, ezek mentén élve pedig egy teljesebb, színesebb, izgalmasabb világot teremthetünk magunk és mások számára.

A Baltazár Színház koncepciója alapján elkészült páratlan plakátfotókat több okból is érdemes felkutatni. Minden plakáton egy verssor olvasható, amelyekből Tóth Krisztina kortárs költő kifejezetten ehhez a képsorozathoz írott, tizenkét soros műve állítható össze. Az első tíz játékos, aki december 20-ig összeállítja a verset, majd beküldi a sajto.baltazarszinhaz@gmail.com címre, a színház és az önkormányzat közös ajándékcsomagját is megnyeri.

Kiemelt kép: A 12 Parancsolat plakátfotó-sorozat egyik képe (Fotó: Baltazár Színház)