Szeptember végén két, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó bemutatóval készül a Spirit Színház. Szeptember 27-én Varsányi Anna Ünnep című darabjában olyan művészek lépnek fel, mint Jerger Balázs, Jantyik Csaba, Dobra Mara és Juhász Róza. Szeptember 28-án ősbemutatóként érkezik a világhírű író, Christopher Moore könyve alapján készült Agyatlan karácsony Gaál Dániel rendezésében, Bakonyi Alexával, Karácsony Gergellyel, valamint Hermányi Mariannal a főszerepben.

Varsányi Anna Ünnep című darabját az ország számos színházában szívesen játsszák: humoros, magával ragadó történet, amelyben egy kis család karácsonyába leshetünk be. Szem nem marad szárazon, de nem a sírás, hanem a rengeteg nevetés miatt! Egy kisvárosban élő pár hazavárja lányát, aki már harmincöt éves, mégsem mutatta be egyetlen udvarlóját sem. Az édesanya egy rettegett tanárnő, az apa író, aki épp válsággal küzd, ezért olykor-olykor a pohár fenekére néz. Az anya igyekszik mindenáron tökéletesnek látszani, közben pedig arra is marad energiája, hogy megpróbáljon mindenkit az irányítása alá vonni. Ugyanakkor, közel sem olyan a házaspár kapcsolata, amilyennek láttatni szeretnék, de humorral átvészelik a nehéz pillanatokat. A Dobra Mara, Jantyik Csaba, Jerger Balázs, Juhász Róza szereplésével készülő előadást Czeizel Gábor rendezésében szeptember 27-én láthatja először a közönség, októberben további két alkalommal (3-án és 28-án) játsszák a Kamarateremben.

Christopher Moore-t már ismerheti a színház közönsége, hiszen a korábban bemutatott Haverom a Messiás (a Biff evangéliuma nyomán) hatalmas sikert aratott, így nem véletlen, hogy Gaál Dániel rendező és Perjés János, a színház alapító-művészigazgatója a szerző egy másik művét, A leghülyébb angyalt vette alapul következő bemutatónak. Az Agyatlan karácsony elsősorban abszurd komédia, ugyanakkor majdnem thriller, az író zseniálisan vegyíti ezt a két műfajt. A történet nem hétköznapi, de mi más lenne, hiszen azzal kezdődik, hogy megölik a Télapót. Egy kisfiú, aki látta a gyilkosságot, azt kívánja, valahogy támasszák fel. Ekkor feladatot kap Raziel, a botcsinálta angyal, hogy hozza rendbe a karácsonyt. Az előadás szereplői: Bakonyi Alexa, Gaál Dániel, Hermányi Mariann, Jerger Balázs, Karácsony Gergely, Szitás Barbara, Urbán Viktória és Zsiga László.

Az előadásból szeptember 28-án, a Spirit Színház nyílt napján – a premiert megelőzően – részleteket is láthat a közönség 17 órától.

Kiemelt kép: Az Agyatlan karácsony alkotói (Fotó: Spirit Színház)