Szabó K. István rendezésében debütál április 15-án a kaposvári Csiky Gergely Színházban Shakespeare egyik közkedvelt vígjátéka, A makrancos hölgy.

A makrancos hölgy (The Taming of the Shrew) William Shakespeare egyik korai vígjátéka, amelyet vélhetőleg 1590 és 1594 között írhatott. Érdekesség, hogy hasonló címmel (The Taming of a Shrew – Egy makrancos hölgy) már létezett egy Erzsébet-kori dráma, így a kritikusok hosszas vitákat folytattak a darab szerzőségéről. A feltételezések szerint az elsőt Shakespeare írta, a másikat pedig játszotta, de hogy a tyúk volt-e előbb, vagy a tojás, azt valószínűleg sosem fogják már kideríteni, és nem is biztos, hogy olyan fontos. A darab egy keretjátékkal indul, amelyben egy részeg embert becsapnak, hogy nemesúrnak higgye magát. A vélt nemesúr nézi végig a tulajdonképpeni színdarabot, amelyben a Petruchio nevű nemesúr feleségül veszi az éles eszű és éles nyelvű Katarinát. Petruchio úgy manipulálja feleségét, hogy az végül megszelídül, és aláveti magát férje akaratának.

A vígjátékot a februárban bemutatott Karamazov testvéreket színpadra állító Szabó K. István rendezi, a főbb szereplőket Mészáros Sára (Katerina), Hüse Csaba (Petruchio), Szalma Tamás (Baptista), Nyári Oszkár (Vincentio), Benedek Dániel (Lucentio) és Csapó Judit (Bianca) alakítja. A díszletet Fodor Viola, a jelmezeket Rátkai Erzsébet tervezi, az előadás zenéjét Szerda Árpád szerezte.

Kiemelt kép: Szabó K. István (Fotó: Juhász Éva)