Ma este  mutatják be a kaposvári Csiky Gergely Színházban a mára már klasszikussá vált Dreamworks-film, a Madagaszkár musicalváltozatát. A családoknak szóló zenés előadást Olt Tamás rendezi.

Julien király, a gyűrűsfarkú maki, Alex, az oroszlán, Marty, a zebra és Gloria a víziló: minden szülő őszinte öröme, ha az említett szereplők neve mosolyt csal gyermeke arcára. A 2005-ben debütált népszerű, világsikert hozó mozifilm után pár évvel később, egészen pontosan 2011-ben mutatták be Londonban a történet musicalváltozatát. Mark Burton, Billy Frolick, Eric Darnell és Tom McGrath forgatókönyve alapján az előadás szövegkönyvét Kevin Del Aguila, a zenét és a dalszövegeket Joel Someillan és George Noriega írta. Ahogyan a történetben kedvenc állataink kalandos útjaik során eljutottak a Földgolyó számos szegletébe, úgy a tomboló, teltházas estékkel játszott zenés darab is szintén megkerülte majdnem az egész Földet bemutatása óta, mindenhol zajos sikert aratva. Az állatkerti szökevények idén decemberben Kaposvárra, a Csiky Gergely Színház színpadára érkeznek, hogy megmutassák az igaz barátságba vetett hitet, és elvarázsolják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az Olt Tamás rendezésében ma este debütáló előadás közép-kelet európai, így magyarországi ősbemutató is egyben. A főbb karaktereket Benedek Dániel (Marty, a zebra), Fándly Csaba (Alex, az oroszlán), Török Saca (Glória, a víziló), Kisari Zalán (Melman, a zsiráf) és Mészáros Tibor (Julien király/Zeke, a gondozó) kelti életre, mellettük pedig több, kisebb szerepben olyan művészeket láthatunk, mint Zsíros Linda, Kalmár Tamás, Törő Gergely Zsolt, Stefánszky István, Szabó Nikolett és Frindik Nóra, valamint egyetemi hallgatók (Csabai Csongor, Sándor Soma, Farkas Laura, Csapó Judit) is színpadra lépnek. A díszletet Pintér Réka, a jelmezeket Cselényi Nóra tervezte, a koreográfia Vincze Balázs és Lénárt Gábor munkáját dicséri, a musical magyar változatát Olt Tamás és Váradi R. Szabolcs készítette. 

Kiemelt kép: Jelenet a Madagaszkár című musicalből (Fotó: kaposvári Csiky Gergely Színház)