Steve Savanya kanadai magyar író, költő A felbontatlan levél című színművével indul kanadai turnéra a Szegedi Pinceszínház, a társulat a Kanadai Magyar Kulturális Tanács együttműködésével és támogatásával állította színpadra a darabot.

A történet két szereplője Martin Lovejoy festőművész és Dr. Ruth Noble pszichiáter. Martin eddigi élete során megélt élmények, behatások, csalódások és konfliktusok hatására, sajátos énképet fejlesztett ki magában, ami zárkózottá, negatív önértékeléstől gyötrődővé, sérülékennyé, következésképpen magányossá, szeretethiányossá tette. Dr. Ruth érett, professzionális higgadtságot sugárzó, segítő célzatú rávezető kérdéseire maró gúnnyal válaszolgatva, cinikus kétségbeeséssel próbálja igazolni saját áldozat mivoltát, tehetetlen kiszolgáltatottságát, miközben visszatérő refrénként az életéből hiányzó szeretetről siránkozik. Már-már úgy tűnik, hogy Dr. Noble és Martin két találkozása, a sérelmek kibeszélése, mégiscsak hoz valamiféle valódi megkönnyebbülést, de megérkezik egy újabb címzett és feladó nélküli levél.

A drámát Büky Beáta és Nagyhegyesi Zoltán játsszák, Varga Bálint rendezésében. A novemberi turné során az előadás öt városban (Edmonton, Vancouver, Nanaimo, Kelowna és Calgary) kerül bemutatásra.

Kiemelt kép: Büky Beáta és Nagyhegyesi Zoltán A felbontatlan levél című előadásban (Fotó: Kovács Ida Jusztina)