Sokan meglepődtek, amikor májusban kiderült, hogy Csányi Sándor nem játssza tovább talán legismertebb színházi szerepét: A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? több mint öt évig tudott teltházzal menni a Thália Színházban. Akik izgultak a darabért, azok szeptemberben megnyugodhattak, akkor jelentette be a teátrum ugyanis, hogy Sanyi szerepét Kamarás Iván veszi át. A színművész rajongóinak most van egy újabb jó hírünk: a Ketten egyedül című darabban is láthatják majd kedvencüket Schell Judit oldalán.

Terrence McNally mára már klasszikussá vált történetéből Garry Marshall 1991-ben készített filmet Michelle Pfeiffer és Al Pacino főszereplésével, így nem meglepő, hogy a Thália előadásához is filmes rendezőt kértek fel. Goda Kriszta többször bizonyította már, hogy a mozivászon nagymestere, a 2015-ben nagy sikerrel bemutatott darabbal pedig azt is, hogy a színpadé is.

„Van szöveg, bőven (nevet). Mindenesetre az, hogy ez egy kétszereplős egyfelvonásos, nagy segítség lesz az egyszemélyes, A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című vígjátékhoz képest… Egy kétszemélyes darab esetében sokkal jobban visszahozható az intimitás, amit a szerző megálmodott. Izgalmas kihívás olyan nagy térben kétszereplős darabot játszani, mint a Thália Színház, egy olyan fantasztikus színésznő oldalán, mint Schell Judit.” – mesélte Kamarás Iván a Ketten egyedülről.

Kiemelt kép: Kamarás Iván (szinhaz.org)