A Radnóti Színház november elején tartotta meg vadonatúj bemutatójának, a Kályha Kati olvasópróbáját. Szálinger Balázs drámáját Rusznyák Gábor állítja színpadra a címszerepben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznővel és egyben a teátrum igazgatójával, Kováts Adéllal. Az első világháború idején, Nagybányán játszódó történet középpontjában egy Kályha nevű kocsma és annak háziasszonya, Kályha Kati áll, aki mindent megtesz azért, hogy túléljen és megóvja a sajátjait. 

A közönség az olvasópróbán még csak fotókon keresztül lehetett részese az alkotás folyamatának, azonban a Radnóti Színház ma megtartja a darab nyílt próbáját, amelynek keretében a nézők elsőként nyerhetnek betekintést a kocsma mindennapjaiba, ahol találkoznak különböző világok, különféle sorsok. Magyar és román, civil és katona, jómódú és földönfutó, szűz és cafka is. A nyílt próba körülbelül egyórányi ízelítőt ad az előadásból, amelyben többek között olyan művészek szerepelnek, mint Kováts Adél, Schneider Zoltán, László Zsolt, Rusznák András, Porogi Ádám, Mészáros Blanka és Pál András.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a szervezes@radnotiszinhaz.hu e-mail címen vagy a 06-1/322-1071 telefonszámon lehet megtenni a kezdés előtt. 

Kiemelt kép: Kováts Adél a Kályha Kati olvasópróbáján a Radnóti Színházban (Fotó: Dömölky Dániel)