December 5-én indul a Budapesti Operettszínház streaming-szolgáltatása, az Operett online. Szombat este az egyik legkedveltebb operettelőadást, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét varázsolják a nézők otthonába.

Ahogyan maga a teátrum is fogalmazott semmi nem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor színházban éljük át az előadások nyújtotta élményt, de minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az online „színpadon” egy teljes kiállítású produkciót láthassanak otthon a nézők. A modern filmes technológiával olyan pillanatokat és rezzenéseket lehet megmutatni, melyeket a nézőtérről alig, vagy csak bizonyos helyekről lehetne felfedezni. A televíziós minőségű, hétkamerás rögzítést Komlós András rendezte és vágta.

A Vidnyánszky Attila rendezte Kálmán Imre-remekműben éppúgy megtalálhatóak a vidám, könnyed és komikus pillanatok, mint a drámai, romantikus fordulatok. A szereposztást ismert operettsztárok és fiatal tehetségek gazdagítják: a főbb szerepekben Kiss Diána, Homonnay Zsolt, Széles Flóra, Dénes Viktor és Földes Tamás tűnik fel. A Csárdáskirálynő december 5-én, szombaton este 7-kor kezdődik, és csak az előadás időtartamára lesz látható. Az alkotók azt ígérik, hogy az adventi várakozás alatt újabb operettek és musicalek közvetítésére is sor kerül majd.

Kiemelt kép: Kiss Diána a Csárdáskirálynőben (fotó: Gordon Eszter)