Új gyerekelőadás érkezik május 5-én a Pesti Magyar Színház színpadára, Az ABC küldetés címmel. Az interaktív, digitális elemekkel tarkított produkció leginkább az általános iskolai korosztálynak kedvez majd, ahol egy játékos nyelvtanóra keretein belül ismerkedhetnek meg a gyerekek az ABC betűivel a Móra Kiadó Rém jó könyvek sorozatának ihletésével. Bosnyák Viktória és Csájiné Knézics Anikó írásai az első osztályos olvasás oktatás lépéseit követik végig, humorral és képregényes illusztrációkkal.

„Kalandra fel, vár rád Az ABC küldetés! Hajózd át a nyílt óceánt a magánhangzók megmentéséért, fedezd fel a titkos szigetet, ahol a mássalhangzók partot értek, vágj keresztül a vad dzsungelen és engeszteld ki a sértődött y-t, de vigyázz, a szókalózok lesben állnak és zsákmányra vadásznak! A küldetés végére igazi hősi diadalokkal és megannyi új ismerettel gazdagodhatsz„– olvasható az előadás színlapján. 

Az előadás olyan kérdésekre keresi a választ a gyerekek segítségével, mint például miért pont az A az ABC első, és a ZS az utolsó betűje. Ki találta ezt ki, és miért nincs másképp? Mi történne, ha egyszer  a betűk összekeverednének és egyszerűen elszaladnának? A darab olyan mesés világba kalauzolja el a kicsiket, ahol minden az ügyességen, a furfangon és leginkább a csapatmunkán múlik.

A bemutató előtt egy gyerekekből álló tesztcsoport már látta az előadást, a rendező az ő észrevételeiket is beépítette a koncepcióba, így biztosak lehetünk abban, hogy a célzott korosztály számára rendkívül élvezetes lesz a 45 perces edukációs jellegű produkció.

Kiemelt kép: Részlet a Pesti Magyar Színház ABC küldetés című előadásából (Fotó: Vajda Péter)