Minden teátrum próbál alkalmazkodni a járványhelyzethez, így amíg nem nyithatnak ki és fogadhatják a színházkedvelőket, addig maradnak az alternatív megoldások. A legjellemzőbb az előadások streamelése, de gyakran készülnek kísérőtartalmak is a közönség szórakoztatására. Ilyen a Vörösmarty Színház új kezdeményezése, a Kabaré Szerda is, ugyanis ilyen címmel indítanak január végén kabarésorozatot. 

Az első részekben Vadnay László írásaiból, a Hacsek és Sajóból hallgathatunk majd részleteket Váradi Eszter Sára, Andrássy Máté, Kelemen István, Juhász Illés és Kozáry Ferenc előadásában. A műsort a Vörösmarty Színház igazgatóhelyettese, Hargitai Iván szerkeszti, zongorán pedig Réti Anikó kísér, aki olyan darabokból vette már ki a részét korrepetitorként és zenei kísérőként, mint a 80 nap alatt a Föld körül, a Szutyok, az 56 csepp vér vagy éppen a Csókos asszony. Az érdeklődők a Vörösmarty Rádión, és a teátrum Mindig Veled! című podcastján keresztül hallgathatják majd a kabarét. 

Nem ez az első eset, hogy a Vörösmarty Színház hangjátékkal kedveskedik a közönségének, hiszen karácsonykor egy rádiójátékot mutattak be szintén Hargitai Iván rendezésében, akkor Szabó Magda Régimódi történetét elevenítették meg. A podcaston keresztül egyébként pótolható mindegyik rész, továbbá visszahallgatható a művészekkel készített beszélgetések is – többek között Kiss Diána Magdolna, Keller János és a színház igazgatója, Szikora János is megszólal.

Kiemelt kép: Kelemen István, Juhász Illés és Andrássy Máté a felvételen (Fotó: Vörösmarty Színház)