Mintegy száz programnap, tizenöt esemény, világsztárok és népszerű hazai művészek várják az érdeklődőket a MOL Nagyon Balaton nyári rendezvénysorozaton, amelyet immár tizedik alkalommal szerveztek meg. A júniustól szeptember közepéig tartó rendezvény része a Balaton Sound és a B my Lake, a Paloznaki Jazzpiknik, a Művészetek Völgye, a VeszprémFest, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, az Everness Fesztivál, a Strand Fesztivál, a siófoki Plázs, a Kultkikötő, a Balaton Piknik, a Kékszalag vitorlásverseny, valamint az idén induló ZamJam.

Az Everness fesztivált, melyet Európa egyik legjobb önismereti és életmód fesztiváljaként tartanak számon, idén június 21. és 27 között rendezik meg. A Balaton Sound június 29-től július 2-ig várja az elektronikus zene szerelmeseit Zamárdiban. A négy színpad fellépői között lesz mások mellett Martin Garrix, Timmy Trumpet, Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Richie Hawtin és Sven Väth. A számos kapcsolódó program között lesz négy utcaszínház és három divatbemutató is. A VeszprémFest nagyszínpadán hat világsztár ad koncertet július 11. és 16. között: Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Nicolas Reyes vezette Gipsy Kings, ZAZ és James Blunt. A Művészetek Völgye július 22-től 31-ig tart Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. Továbbá idén új fesztiválként indul július 28-án a háronapos ZamJam Zamárdiban. Ennek kapcsán Csákovics Gyula úgy fogalmazott, hogy a Balaton Sound és a Strand mellett szerettek volna egy olyan fesztivált, amely helyszíneivel és kínálatával különbözik tőlük, így ezen a fesztiválon a koncertek mellett helyet kap a képzőművészet, a színház, a film és az irodalom is. A Paloznaki Jazzpikniket augusztus 4-től 6-ig tizedik alkalommal rendezik meg a Balaton-felvidéki faluban. A nagyszínpadon Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band, Emeli Sandé, Lisa Stansfield, a Stereo MC’s, az Al McKay’s Earth, a Wind & Fire Experience és az MF Robots ad koncertet, a kisebb helyszíneken dzsesszestek lesznek.

Augusztus 18. és 21. között olyan sztárfellépők várják a Strand fesztivál iránt érdeklődőket, mint Alvaro Soler, a Clean Bandit, Parov Stelar, Sean Paul, Timmy Trumpet és Tom Walker. Emellett fellép még Charlie a Wellhellóval, a Kispál és a Borz az Analog Balatonnal, Menyhárt Jenő az Ivan & The Parazollal, az R-Go a Valmarral. A Nagyon Balaton zárórendezvénye a Balaton Piknik lesz szeptember 9-én és 10-én a siófoki Plázson, ahol az elektronikus zenei felhozatalban szerepel a GusGus, az Acid Arab, Polo & Pan és Vintage Culture is. Emellett folytatódik a Best of Balaton sorozat is, amelynek keretében tizenegy kurátor ajánl helyeket, tájakat, ügyeket, embereket a Balatonon. A tavalyi ötven ajánlatot idén újabb húsz egészíti ki. Továbbá júniusban elindult a MOL Nagyon Balaton Podcast is, amely tizenegy héten át mutatja be az események szervezőit, a fellépőket, időközben debütált a MOL Drive magazin, és megszületett a Balaton dala is, melynek zenéjét a Bagossy Brothers Company szerezte.

Kiemelt kép: A MOL Nagyon Balaton eseménysorozat plakátja (Fotó: MOL Nagyon Balaton)