Június 10. és 12. között, a Duda Éva Társulat szervezésében rendezik meg a Zöld Összművészeti Fesztivált, az első fenntarthatóságra fókuszáló összművészeti és közösségi programsorozatot, amelyen az előadó-művészet és a környezetvédelem kapcsolódásával létrejövő hazai színházi-, tánc-, gyermek- és ifjúsági előadásokkal várják az érdeklődőket.

A ZÖME FESZT zöld eseményén az előadások mellett klímaválságról, tudatos otthonról, étkezésről szóló szakmai beszélgetésekkel – Földes Eszter, Döbrösi Laura és Papp Endre közreműködésével –, öko-divatbemutatókkal, tematikus filmvetítésekkel, slam poetryvel, performanszokkal várják az érdeklődőket, így gazdagítva a budapesti fesztiválpalettát. A nagytermi előadásokhoz a Jurányi Ház összes terét belakva, olyan csapatok csatlakoznak, mint a Tünet Együttes, a Bélaműhely Sound Art és Szűcs Edit divattervező. A programban szerepel többek között a Slam Poetry Magyarország, a Dumaszínház, az Itt és Most Társulat, Ökoanyu, Vetlényi Alma, a Manócska Társulat, a K2 színház, a KL Színház, a MOME hallgatói, valamint a Duda Éva Társulat.

A ZÖME FESZT keretében első alkalommal valósul meg a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekt szakmai fóruma is, amelyhez több mint húsz kulturális intézmény csatlakozott. Emellett a fesztiválozók gyakorlati workshopokon is részt vehetnek: a szervezők a legkülönfélébb ökotudatos kézműves programokkal készülnek, legyen szó natúrkozmetikumról, vászontáskáról, vagy ékszerkészítésről újrahasznosított műanyagból. Napközben a gyerekeknek szóló környezetvédelmi témájú előadásokkal, fenntartható kézműves foglalkozásokkal és különféle fejlesztő játékokkal várják a családokat, a programok többsége ingyenes, illetve egyes programok előzetes regisztrációhoz kötöttek. Az esti táncszínházi előadások, valamint az ifjúsági- és gyermekprogramok támogatói jeggyel tekinthetők meg.

A részletes programról a ZÖME FESZT oldalán lehet tájékozódni.

Kiemelt kép: Duda Éva Társulat: Wonderland (Fotó: Dömölky Dániel)