Idén másodjára rendezi meg a dunaújvárosi Bartók Színház a MIKRO Fesztivált. A június 4 és 11. között szervezett programok között 12 kamara és stúdióelőadást láthat a közönség, de helyet kapnak gyerekprogramok és egy fotókiállítás is.

Csadi Zoltán, a Bartók Színház művészeti igazgatója, a MIKRO Fesztivál programvezetője a következőképpen foglalja össze a dunaújvárosi programsorozat lényegét: „Hagyományteremtő szándékkal hívtuk életre tavaly a MIKRO Fesztivált. A Bartók színpadain sűrített formában igyekszünk megmutatni a város és a régió közönségének – az ország különböző színházaiból – az általunk kiemelkedőnek tartott „mikro” produkciókat monodrámákat, stúdióelőadásokat. A válogatás szempontja 2023-ban is a magas művészi minőség, a szórakozás és a szórakoztatás hármas egységét helyezte előtérbe. Válogatásunkban a szenvedély, olykor a szenvedés és a humor különös keveréke hoz létre emlékezetes pillanatokat, felejthetetlen alkotásokat.”

A meghívott 12 produkció között olyan népszerű darabokat is megtalálnak a nézők, mint a Centrál Színház előadása, a Shirley Valentine, Balsai Mónival a főszerepben, Keresztes Tamás monodrámája, az Egy őrült naplója, Kálid Artúr előadásában a Kőszegi Várszínház darabja, a Szénakutyák, Nagy-Kálózy Eszter, Schneider Zoltán főszereplésével a Behavazva, vagy a Kossuth-díjas Csernus Mariann előadása a Károli Gáspár: Vizsolyi Biblia 2.0, aki a Bartók Színházbeli előadásával búcsúzik a színpadtól.

A fesztivált Trokán Nóra fotókiállítása nyitja június 4-én 17 órakor a Bartók Színház Aula Galériájában, majd a nézők egy héten át élvezhetik az ország több kiemelkedő színházi produkcióit a dunaújvárosi színház színpadán.

Kiemelt kép: Csernus Mariann (Fotó: Hatházi Tamás, Forrás: Bethlen Téri Színház)