Ha a járványügyi körülmények megengedik, akkor Kisvárdán június 18-26. között három helyszínen 15 határon túli magyar színházi versenyelőadást és 5 versenyen kívüli produkciót láthat a közönség.

A versenyprogramba a többi között bekerült a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Szedjetek szét című előadása Mezei Kinga rendezésében, a Kolozsvári Állami Magyar Színház Nórája Botond Nagy rendezésben, valamint a Nagyváradi Szigligeti Színház A tigris című produkciója, melyet Tóth Tünde állított színpadra is.

A megnyitó ünnepségen a Déryné Társulat Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony című népszínművéből készült előadásával szerepel, melyet Vidnyánszky Attila rendezett. A fesztivál Kiss Csaba Tajtékos dalok című Boris Vian-revüjével, és az ünnepélyes díjátadással zárul.

A versenyprogramot idén is Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a fesztivál művészeti tanácsadója állította össze. A versenyelőadásokat minden nap szakmai beszélgetés kíséri, melyen részt vesznek az alkotók és a zsűri tagjai is.Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és Kisvárda város Önkormányzata támogatásával jön létre. A 33. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának részletes műsora az alábbi linken érhető el.

Kiemelt kép: jelenet az Udvari Kamaraszínház előadásából a Magyar Színházak 32. Kisvárdai Fesztiválján (Fotó: Kisvárdai Fesztivál)