Június 11-től lesz látható a mozikban a Pesti balhé, amelynek hősei a nagyszabású, fővárosi műkincs-árverésről nem valamit elvinni akarnak, hanem éppenséggel becsempészni oda.

A csapat tagjai a boldogtalan építész, Marcell (Mészáros Béla), az örök tinilány, Alexa (Petrik Andrea), a túlóvatos állatorvos, Guszti (Elek Ferenc), az életművész Jet (Szabó Simon) és a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje, Adrián (Inotay Ákos). Ők öten gyerekkori barátjuk, a csapnivaló festőművész Vinsz (Jászberényi Gábor) egyik festményét szeretnék a piktor apja (Hegedűs D. Géza) által szervezett műkincs-árverésre becsempészni. Az akcióhoz egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) ad segítséget, de még így is káosz, bonyodalom, kavarodás és sok kaland vár a bandára.

A Pesti balhét tavaly nyáron két hónapon keresztül több, mint 30 helyszínen forgatták. A nagyszámú színész- és statisztagárda mellett a stáb fontos feladatokat osztott a filmben különféle négylábú, kétlábú és lábatlan állatoknak is – forgattak többek közt kígyókkal, kutyákkal és békákkal is. A film rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi, A mi kis falunk), aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal és Inotay Ákossal. A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látta el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea jelmeztervezőként, Kertai Gábor vágóként, Frank Rizzo pedig grafikusként dolgozott a filmen.

Kiemelt kép: Pesti balhé