Június 16. és augusztus 21. között rendezik meg a Szarvasi Vízi Színház idei, szám szerint 13. évadát, amelyben ezúttal is minden nap előadással és műfaji sokszínűséggel várják a látogatókat.

Seregi Zoltán művészeti vezető, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elárulta, hogy már februárban sokan érdeklődtek a programok iránt, mert ahhoz akarták igazítani szarvasi nyaralásukat. Az évad „nulladik napján” június 13-án a Szent István Filharmonikusok adják elő a János vitézt a vízi színházban, a szezont pedig hivatalosan a Békéscsabai Jókai Színház Anconai szerelmesek című előadása nyitja meg. Idén látható lesz többek között a Szép nyári nap – Neoton musical a Magyarock Dalszínház előadásában, a Boeing, boeing – Leszállás Párizsban című bohózat, a Lili bárónő és a Csárdáskirálynő című operettek, a Honfoglalás rockopera, és természetesen az örök visszatérő, a Monte Cristo grófja. A Fővárosi Nagycirkusz A sztyeppe illata című produkciójával, Szűcs Nelli Fedák Sáriról szóló önálló estjével, a Karinthy Színház A bűvös szék című vígjátékkal, a József Attila Színház pedig a Szibériai csárdással érkezik Szarvasra.

Folytatódik a Vers a víz fölött és a Zene a víz fölött sorozat – többek között Liszi Melinda és Szőke Pál verses estjével, Szász Borisz és Kiss Viktória, valamint Nádra Kitti és Puskás Dániel zenés estjével, és Soós Emőke mesemondó estjével. A gyerekeket több előadással várják, látható lesz a Hókirálynő, a Micimackó kuckója, a Kincskereső kisködmön, a Rumini Ferrit szigeten, és a Bubó doktor rendel. Július 13. és 26. között a szarvasi Cervinus Teátrum szervezi a XII. Cervinus Művészeti Fesztivált, ahol egyebek mellett a Békési betyárok című folkmusicalt, az Édes Annát és a Tessedik Sámuelről szóló Akácembert adják elő, de látható lesz A kurta ing históriája című táncmesejáték, a Melis György 100 című ünnepi opera- és operettgála, valamint Tessedik 55 címmel a Tessedik Táncegyüttes jubileumi műsora.

A részletes program a Szarvasi Vízi Színház oldalán tekinthető meg.

Kiemelt kép: Jelenetkép az Anconai szerelmesekből (Fotó: A-team/Nyári A.)