Ahogyan korábban hírt adtunk róla, zenés előadás készül a Presser Gábor önéletrajzi könyve alapján. Az Egyedül nem megy című produkció próbái már megkezdődtek Simon Kornél, a rendező vezetésével a 6SZÍN-ben. 

Presser könyve 2020 őszén jelent meg, ám még a munkafolyamat közben kiderült, hogy egyetlen kötetbe nem fér bele minden sajátkezű Presser-szöveg, ezért a szerző és a kiadó a kötet folytatásáról döntött, amely 2021 novemberében került a könyvesboltokba. A könyv egyes fejezeteiből Vajda Katalin készített zenés színpadi adaptációt, amelyben 21 eredeti Presser-dal fog felcsendülni Murányi Tünde, Szarvas Anna, Borbély Richárd, Telekes Péter, Csákvári Krisztián, Kocsis Dénes és Hajós Szilárd előadásában. 

A szcenírozott koncert-előadást – amelynek bemutatójára június 16-án kerül sor a 6SZÍN-ben – Simon Kornél rendezi, a produkció zenei vezetője Vecsei László, koreográfusa Bodor Johanna. A díszletért és a jelmezért Ignjatovic Krisztina, a fényekért Markó Zsolt felel. A zenekar tagjai Hoffmann György, Dobos László, Hajba Áron, Hajba Imre és Almann Gergő.

Kiemelt kép: Telekes Péter, Kocsis Dénes és Szarvas Anna az Egyedül nem megy próbáján (Fotó: Szkárossy Zsuzsa)