Megtartotta évadzáró társulati ülését a székesfehérvári Vörösmarty Színház is, június 30-án a Nagyszínpadon a Mágnás Miskával, a Kozák András Stúdióban a Nem félünk a farkastól című előadással búcsúzott a társulat az idei évadra a közönségtől.

Az évadzárón jelen volt Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lehrner Zsolt, aki így köszöntötte a társulatot: „Nem volt egyszerű a 2022/23-as évad, decemberben volt egy nagy hajrá, utána jött két hónap szünet, csönd. Ami tulajdonképpen csak az épületnek jelentett szünetet, a társulat dolgozott. Én ezt a három hónapot nagyon köszönöm nektek, erre sajnos szükség volt. Idén – megnyugtatok mindenkit – nem tervez a város. Megerősödött bennünk az, hogy igenis itt, Fehérváron van az ország legjobb társulata, joggal vagyunk büszkék, és nagyon nagy szükség van rátok”.

A teátrum igazgatója, Szikora János köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt évadban 272 élőadást tartottak a teátrumban, amelyet 73.984 néző nézett végig. Ezt követően a Vörösmarty Színház vezetősége kiosztotta a díjakat is: az Évad Legjobb Nem Művészállományú Dolgozója díjat, a munkatársak szavazatai alapján Duskáné Kozári Krisztina öltöztető kapta. Az évad legjobb színművésze a vezetőség döntése értelmében Krisztik Csaba lett, akit a Julius Caesarban Cassiusként, A jeruzsálemi királyban II. Andrásként, a Mágnás Miskában pedig a „vazsmegyei” lovászfiúként láthattak. A színészek szavazatai alapján a Vörösmarty Gyűrűt ezúttal Varga Gabriella és Krisztik Csaba kapta. A színművésznő játszott a Nem félünk a farkastól című előadásban, a Bölcs Náthánban és az ÁJLÁVJÚ!-ban.

Szerdán Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott a társulatból távozó három művész: Tóth Ildikó, Varga Lili és Nagy Péter. Távozik továbbá a társulatból Perczel Enikő dramaturg, Tímár-Lendvai Hanna fodrász és Galambos Gábor hangosító.

Kiemelt kép: Lehrner Zsolt, Tóth Ildikó, Varga Lili és Nagy Péter (Fotó: Vörösmarty Színház)