Idén Júliusban is Vizí Színházként lesz látható a Szegedi Várjátékok. A közönség a Huszár Mátyás rakparton, a Tisza Dokkon és a Vízirendészeti Úszómű közötti partszakaszon, július 1-jétől 10-ig élvezheti a változatos, egész családot megszólító előadásokat.

A szabadtéri programsorozat első napján, délelőtt a gyermekeknek szóló Vackor előadás lesz látható az Aranyszamár színház előadásában, majd este egy ősbemutató debütál, a Genéziusz Színház tolmácsolásában. A Szegedi boszorkányok történelmi thrillert két részben tekintheti meg a közönség. Július 2-án a Görbetükör társulat Varázsló iskola című gyerekdarabját élvezhetik kicsik és nagyok, míg vasárnap a szintén fiatalabb korosztályt érintő Kiskakas gyémánt félkrajcárja kerül a porondra. Este 20 óra 30 perctől láthatja a közönség a Tündér Míra címre keresztelt ifjúsági előadást, amit a Zentai Magyar Kamaraszínház állít majd színpadra.

Július 5-én, kedden szintén a Zentai Magyar Kamaraszínház a felnőtteknek kedvező, Goldoni A fogadónő című komédiáját hozza el a szegedi publikumnak. Szerdán Szabó Magda híres meséjét a Tündér Lalát tekintheti meg a közönség. Július 7-én az Apolló Színház a méltán híres és humoros Tanár úr kérem című előadást adja majd elő, Karinthy Frigyes tollából. Július 8-án pénteken, AZ ASSZOOONY!!! című magyar népmese lesz látható a délelőtti órákban, míg este egy felnőtteknek szóló előadással készül a Csavar Színház. Villon-Faludy műve, a Megáldva és leköpve mindenütt egy zenés egyszemélyes darab, Gál Tamás főszereplésével. Szombaton Rémusz Bácsi meséit láthatja a nagyérdemű a Batyu Színház és a Holdvilág Kamaraszínház tolmácsolásában. Este pedig egy ifjúsági musical kerül színpadra, Banda címmel. Július 10-én a Batyu Színház előadásában lesz látható a Beatrix, avagy Mátyás okos felesége című gyermekeknek szóló előadás, míg este a Női nem című magyar musical comedy-t élvezheti majd a felnőtt közönség, a Magyarock dalszínház előadásában.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Szegedi Vízi Színház eseményéről (Fotó: Szeged Ma)