Július 4-én, 20 órai kezdettel, A függetlenség napja című rendezvénnyel nyitja meg újra hivatalosan is kapuit az Átrium. Az első előadás július 11-én a Fehér nyuszi, vörös nyuszi lesz, amit ezúttal – szokás szerint egyetlen alkalommal – Molnár Piroska előadásában láthat a közönség. Ugyanebben a hónapban látható lesz két korábbi sikerdarab is, Az Őrült Nők Ketrece és a 12 dühös ember.

Az Átrium előcsarnokában megnyílt Átrium Bisztró amellett, hogy egész nap meleg ételekkel is várja a vendégeket, közösségi térként is funkcionál majd, változatos programokat kínál az ide érkezőknek. Az itt felállított kis színpadon az élőzenés estek, monodrámák és úgynevezett „open mic” estek mellett beszélgetések, könyvbemutatók vagy közérdeklődésre számot tartó beszélgetések is helyet kaphatnak majd.

A közönség júliusban három alkalommal láthatja majd az idén hatodik születésnapját ünneplő Az Őrült Nők Ketrecét Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében, és ugyancsak háromszor játsszák Mucsi Zoltán és Gyabronka József főszereplésével Reginald Rose klasszikusát, a 12 dühös embert. Nassim Soleimanpour iráni szerző különleges darabját, a Fehér nyuszi, vörös nyuszit egy színész csak egy alkalommal játszhatja el életében – hiszen a színpadon, a közönség előtt, egy lezárt borítékban kapja meg szövegkönyvet, amelyről előtte szinte semmit nem tudhat. A különleges történet júliusban Molnár Piroska, valamint Hajós András szereplésével fog megelevenedni, utóbbi esetében azért is lesz érdekes az előadás, mert Hajós az első Magyarországon, aki nem színészként, hanem előadóművészként vállalta a különleges feladatot. A Megáll az idő című előadás pedig a Jurányi 123-as laborból az Átrium Bisztró terébe költözik, ahol a díszlet maga az Átrium előcsarnoka lesz.

Molnár Piroska (fotó: Ajkai Dávid)

Kiemelt kép: Hevér Gábor és Stohl András Az Őrült Nők Ketrecében (Fotó: Lakatos Péter)