A kéthetes előadó-művészeti esemény során különböző szakmai és képzési programokon vehetnek részt az érdeklődők, melyeknek a Műhely Alapítvány ad otthont július 1. és 11. között.

Az esemény fő programpontjai az intenzív előadó-művészeti workshopok és az azokra épülő munkabemutatók, beszélgetések lesznek:  július 1. és 4. között a nagy múltú lengyel Theatre Gardzienice művészei, Mariusz Gołaj, Joanna Holcgreber és Tetiana Oreshko tartanak tréninget, míg július 5. és 10. között a világhírű amerikai SITI Company alapítótagjai, Ellen Lauren és Will Bond ismertetik meg a Viewpoints and composition szemléletét a résztvevőkkel.

A nemzetközi fórum továbbá olyan programokat is kínál mint szakmai beszélgetések, előadások és más kísérő események. A Nemzetközi Színházi Workshop Fórum zárását a klíma-és környezetvédelem tematikája köré szervezik, a július 10-11-i Environmental Weekend-en ugyanis a témához kapcsolódó köztéri előadásokkal, performanszokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel készülnek.

A két workshopra június 13-ig lehet jelentkezni. További információ a Fórumról és a jelentkezés módjáról az alábbi weboldalon olvashatók.

Kiemelt kép: Marina Levitskaya Falling and Loving Peak című performansza (Fotó: Nemzetközi Színházi Workshop Fórum)