Július 14-22. között újból megrendezik a TáncParkot a Nemzeti Táncszínházban. Az elmúlt évek sikerprogramja újra könnyed nyári élményt ígér az aktív kulturális tartalomra vágyó közönségnek.

A Nemzeti Táncszínház a Millenárisra költözése óta, minden évben júliusban kiviszi a parkba az évad művészeit, valamint legnépszerűbb előadásait. Az alkalmi színpadon estéről-estére, kilenc napon át váltják egymást a táncosok, együttesek, így a sokszínűség garantált: a titokzatos tangótól a ritmust követelő néptáncon, és kortárs előadáson át a pezsdítő flamenco-ig. Az estek alatt nem csupán nézői és csodálói lehetünk a műfajnak, a vállalkozó kedvűek a táncok alapjait is megtanulhatják.

A 2021-es TáncPark programsorát egy pezsdítő, szenvedélyes, társas tánckoktél nyitja meg.  Az Argentin Tangó Táncszínház Tangóvarázs című előadása bohém milongával, kavargó valssal és mágikus tangóval csábítja a közönséget. Másnap a magyar tánc energiája tölti be a parkot: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekarának művészei hozzák el a szatmári vidék jellegzetes lépéseit. A nyolc nap egyetlen estéje sem esemény nélküli: megfordul a szabad ég alatti színpadon a Feledi János – Feledi Project, akik az Oláh Dezső Trióval idézik meg Bartók Béla zenei és folklór világát. Látható lesz a Varidance-Bartók Táncszínház művészeinek Magyar TáncRAPszódia című eladása is, a Muharay Népművészeti Szövetség pedig népviseleti bemutatóval is kedveskedik a közönségnek. A felhőtlen jókedvről és kikapcsolódásról idén a PR-Evolution Dance Company Esti koktél című előadása gondoskodik, ami egyben egy rendhagyó, szabadtéri premier is lesz. Nem marad ki a Duna Művészegyüttes sem az alkonyati sokszínűségből, a Szent Efrém Férfikarral közösen jegyzett produkcióban idézik meg Bartókot, a tánc hagyományait, közös örökségünket. A TálaMantra táncképei az indiai színpadi tánc, azaz a bharatanátjam világába kalauzolják a nézőket. Végül érkezik majd az éltető ritmus, a FlamenCorazónArte Táncszínház Caminosa, hogy gondolatban együtt utazzanak a közönséggel a flamenco lépésein keresztül az ismeretlenbe.

Az Esti koktél plakátja (fotó: Nemzeti Táncszínház)

A Nemzeti Táncszínház ezen túlmenően, a pandémiás szabályok betartásával, kiemelten vigyázva nézői és művészei egészségére, nyitva tartja otthonát a nagyközönség előtt: védettséget igazoló okmánnyal, létszámkorlátozással engedi át számukra a nézőteret. A TáncPark rossz idő esetén sem marad el, esős napokon a Nagyterem várja a nyári programsorozatra érkező közönséget. A részletes program a Nemzeti Táncszínház honlapján olvasható.

Kiemelt kép: Jelenet a Tangóvarázs című előadásból (fotó: Milibak Tibor)