Ismét lesz Reggae Camp Fesztivál Lakitelken július 23. és 27. között, ahol fellép majd a Brother Culture, Daddy Freddy & Blackout JA, Anthony Locks, a PASO, a Budapest Riddim Band, CéAnne, G Ras, Copy Con és a házigazda Ladánybene 27 is. Az immár 21. alkalommal jelentkező rendezvényt 2023-hoz hasonlóan ismét a Tőserdő Autóskemping területén valósítják meg.

A Reggae Camp egy családias és békés fesztivál, ahol a jamaicai zene kedvelői öt napra összejönnek ünnepelni a reggae muzsikát. A július 24-i nyitónapon, a nagyszínpadon a Super Starsky indít, őket követi az LB27, akik előadják a május elején a Kobuci Kertben bemutatott ska műsorukat, mely a kezdetekhez, a nyolcvanas évekbe nyúlik vissza. Őket követi az Irie Maffia MC Kemonja önálló projektjével, a Kemonication Banddel. Utoljára pedig a Budapest Riddim Band műsorát láthatjuk Anthony Locks közreműködéséve, a showban fellép CéAnne-t és G Rast is.

Csütörtökön a nagyszínpadon a kiskunfélegyházi A Láma Dalai és a zentai Sin Seekas indítja a programot, akik a Hangfoglaló Programiroda által szervezett előzenekari pályázat keretében az előző években a Ladánybene 27 mentoráltjai voltak. Majd este a Copy Con érkezik a Reggae Express Banddel, a programot pedig a brit Brother Culture show-ja zárja. Pénteken a Stabilfrazír lép színpadra, őket követi a RE-G, 21 órakor pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra, majd Daddy Freddy és Blackout JA.

Szombaton a Szabad Élet roots reggae műsora indítja a napot, utánuk következik a Lubricators, majd a miskolci Sky Fanatic, az estét pedig a házigazda Ladánybene 27 zárja. A DubYard party helyszínen az elektronikus és akusztikus roots, dub és steppa zenék ismert hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. Színpadra lép a jamaicai-brit Earl Sixteen, a brit I-Tal Soup és Peter Sunday, lesz Sena Dagadu, Selecta Red Camp; Sister LT (NL), Dubapest HiFi, Haroon Ayyaz és Heartical Youth. A Rastage rendezvénysátor fedett színpadán fellép majd Marley Jam, lesz afrobreakz djembe show, Pulisound 15, RasTaphant feat Puli riddim show & roots session, G RAS és a Tribal Soul Sound System, Ride Di Riddim party, CéAnne, Nahaj Pee, Bottah Rankin és Burkus König.

A nappali órákban a Batta Island terén zajlanak majd zenés-beszélgetős programok, a Strandsystem szolgáltatja strandidőben az autentikus jamaicai zenéket, roots reggae-t, dancehallt, skát és rocksteadyt. A keverőpultoknál dj-k, MC-k és sound systemek váltják egymást. Számos programot kínálnak a ’’Camp faluban” is, mint nappali előadások, táncoktatás, reggae-workshop, Zöld Zóna teaház, gyermek játszóház és itt üzemel majd a Camp gasztro-központja is.

Kiemelt kép: Idén is lesz Reggae Camp! (Fotó: termalfurdo.hu)