Július 23. és 26. között rendezik meg a verőcei Völgy Majorban a Major Fesztet, ahol a színház, a zene, a tánc és a kultúra rajongói egyaránt megtalálhatják a nekik való szórakozást.

Csütörtökön a Parno Graszt, valamint a kaposvári színészhallgatók által alapított Bánfalvi Eszter Kvartett (BEKVART) ad koncertet, továbbá látható lesz a Félkövérdőlt, Mészáros Péter és Bárány Bence slam poetry és spoken word estje, amellyel az előadók az irodalom és a színház határán egyensúlyoznak. Pénteken Beck Zoli és a Harmadik Figyelmeztetés színész-zenekar szolgáltatja a zenét, a színházi kikapcsolódásról a k2 Színház, Makranczi Zalán és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei gondoskodnak majd.

Szombaton zenei fronton Szabó Balázs Bandája és Gerendás Péter lép majd színpadra, de a nézők találkozhatnak Vecsei H. Miklóssal, Pál Andrással, Rozs Tamással, valamint a már említett k2 Színházzal és a Pesti Magyar Színiakadémiával is. A vasárnapot a szervezők „ráadásnapként” hirdették meg, hogy ez mit takar, az egyelőre meglepetés. A részletes programot az esemény Facebook-oldalára töltik majd fel.

Kiemelt kép: Beck Zoltán (fotó: 30Y Facebook oldala/ sinco)