Július 16. és 18. között rendezik meg a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Ister Napokat, azaz a Duna ünnepét. A város helyi hagyományaira, nép- és világzenei koncertekre, gasztronómiai programokra épülő fesztivál ingyenes családi rendezvény.

A hétvégi koncertek idén a Dunaparti Művelődési Ház udvarán hallhatók: szombaton délután Petruska András és Zenekara, este pedig Pál István „Szalonna” és Bandája lép színpadra, melyet 22 órától táncház követ a zenekar élőzenei kíséretével. Vasárnap délután Szabó Enikő és Zenekara, kora este a Góbé zenekar játszik, 20 órától a Talambát hallhatják.

Ahogy az a szentendrei fesztiválokon már megszokott, a Szentendrei TDM most is városismereti sétával készül. Ezúttal egy hajózással egybekötött út során szeretnék megismertetni az érdeklődőkkel Szentendre és a Szentendrei-sziget páratlan vízi adottságait, a Dunához kötődő helyi hagyományokat és a népszokásokat.

A koncerteken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyre a https://szentendre.jegy.hu/ oldalon van lehetőség. A belépéshez védettségi igazolvány nem szükséges. A programokról bővebb tájékoztatást az alábbi weboldalon olvashatnak.

Kiemelt kép: gyertyaúsztatás a Dunán (Fotó: Szentendrei Kulturális Központ)