Június 30. és július 3. között rendezik meg újból a Dombos Festet Kishegyesen. A Dombos Fest 22 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult útjára, azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált.

A négynapos rendezvény zenei kínálata a térség legjobbjaiból szemez idén is. A nyitónap négy nagyon karakteres zenei világot mutat be: érkezik a kétszeres Kossuth-díjas Kaláka együttes és Mezei Szilárd Túl a Tiszán innen nagyszínpadi produkciója, de látható lesz a Kerekes Band koncertje is, míg az estét a Wine Club teraszán a Dresch Vonós Quartet zárja, a népzenét a jazz elemeivel fűszerezett produkciójával. Július 1-én a balkáni zenéké a főszerep. A Rézeleje fanfárosok csapata térzenét szolgáltat, fellép továbbá két fiatal, energikus tambura együttes, a mohácsi Poklade és a fővárosi Babra zenekar, illetve nagykoncertet ad sok-sok év után a fesztiválra visszatérve a Besh o droM.

Július 2-án látható és hallható lesz többek között a Düvő, akik színtiszta népzenét játszanak, míg a Parno Graszt felhőtlen roma muzsikát szolgáltat. A Flock projekt látványos akrobatikával teszi ismét emlékezetessé és legendássá a löszfalat. A fesztivál állandó fellépőjének számító Lajkó Félix idén a lengyel Volosi zenekarral ad koncertet. A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix irodalmi menüje nélkül, ahol idén is rendkívüli névsorral találkozhatnak a résztvevők – mindez a Dombos Wine Club helyszínén, ahol a kiváló borok mellett a dombosi életérzés idén is tetten érhető.

A részletes program a Dombos Fest honlapján található.

Kiemelt kép: Lajkó Félix (Fotó: Juhász Éva)