Juhász Kata nagy sikerű felújított szóló előadásában Kertész Endre csellistával közösen elevenít meg mindannyiunkat érintő elkerülhetetlen témákat, melyek mit sem vesztettek aktualitásukból az elmúlt idők során. A Declaration of Independence című angol nyelvű előadás a Marczibányi Téri Művelődési Központban lesz látható május 17-én.

Juhász Kata igazán különleges életutat tudhat eddig maga mögött. Táncos, koreográfus, a Juhász Kata Társulat vezetője, tanár és orvos is egyben. Pályakezdőként 1992-től táncolt a Vígszínház és a Pesti Színház musicaljeiben: A dzsungel könyve és a West-Side Story több száz előadásában lépett fel. 1996-óta jelentkezik önálló koreográfiákkal és szóló előadásokkal.

A Declaration of Independence című előadásban a művésznő az örök nyughatatlan csellóművész, Kertész Endre segítségével vet számot arról, milyen egy Magyarországon élő (néha külföldön dolgozó, tanító) független táncművész élete. Kata hangja az érettebb generációé, aki élettapasztalatával különböző szinteken vizsgálja a függetlenség-függés esélyeit, és az arra való törekvés mozgatóit a világpolitikától, a mesterséges mennyországok haszonélvezőin át, a hazai kulturkampfig. Mozdulatai felerősítik, (hang)súlyozzák, olykor iróniával és humorral ellensúlyozzák abszurd, mégis igaz történeteit.

További információ megtalálható az esemény Facebook oldalán.

Kiemelt kép: Kertész Endre és Juhász Kata (Fotó: Kuttner Ádám)