Október 30-án újranyitásának 10. évfordulóját ünnepli a Játékszín: a jeles alkalomból új változatban, régi és új szereplőkkel tér vissza a Menopauza, amely egyben Bereczki Zoltán rendezői debütálása is lesz egyben.

A Bank Tamás vezetésével 2012 óta magánszínházként működő Játékszín az eltelt 10 év alatt 18 rendezővel 41 bemutatót tartott, és közel 860 000 látogatót fogadott. Magyarországon elsőként a Játékszín mutatott be színházi előadást a Fővárosi Törvényszéken (A vád tanúja, 2021), vidéki vendégjátékaik által pedig közel 200 000 nézőhöz, 65 városba vitték el produkcióikat. Repertoárjuk jelenleg 14 előadásból áll, összesen 80 színésszel, az év végén pedig új darabbal is jelentkeznek, valamint visszatér legsikeresebb előadásuk is.

December 10-én érkezik a Teltház, amelyben egyedül lép színpadra a Játékszín egyik legfoglalkoztatottabb, többszörös közönségdíjas színésze, Nagy Sándor. Becky Mode vígjátékában közel negyven karaktert kelt életre Sam Peliczowski munkanélküli színészként, aki Manhattan legfelkapottabb éttermében intéz telefonos foglalásokat. A vonal másik végén a legkülönfélébb emberek, hiszti, hízelgés, fenyegetőzés – mindent bevetnek, csak hogy asztalt kapjanak, miközben Samnek a saját problémáival is meg kell küzdenie. A produkciót Horgas Ádám rendezi, a Játékszín pedig szilveszterkor is ezt az újdonságot tűzi műsorra. A 10. évfordulót december 17-én a Menopauza díszelőadásával ünneplik. Az amerikai musicalt a show műfajban is otthonosan mozgó Bereczki Zoltán állítja színpadra, akinek rendezői debütálását is jelenti egyben a produkció.  A színház legnépszerűbb előadását blokkokban tűzik majd műsorra; az első verzióban is játszó előadók – Falusi Mariann, Hernádi Judit, Náray Erika, Szőlőskei Timea és Tóth Enikő – mellett új szereplőként Janza Kata is színre lép a musicalben.

Nagy Sándor a Nagyvárosi fények című előadásban (fotó: Juhász G. Tamás/Játékszín)

A Játékszín kisszínpada a 2022/23-as évadtól a Julius Meinl Színpad nevet viseli. A pódiumon az elmúlt években exkluzív befogadott előadások zajlottak sikerrel. Az idei szezontól kezdve a Libertine Kiadóval együttműködésben az Irodalmi reggeli című sorozattal és könyvbemutatókkal várják a közönséget. Első alkalommal, november 12-én délelőtt Szabados Ági beszélget  Bauer Barbarával Bíborbetűk című új regényéről. A repertoár-előadásokon kívül a színházteremben is várja egy-egy extra program a közönséget: december 3-án Kormos Anett humorista, három év csönd után, Top lesz című új önálló estjével a Játékszínben jelentkezik.

Kiemelt kép: A Játékszín közönsége a színház épülete előtt (Fotó: Juhász G. Tamás)