Az Orlai Produkciós Iroda hat előadása is komoly mérföldkőhöz érkezett/érkezik a mostani időszakban: elsőként a Párterápia 150. jubileumára került sor szilveszterkor, a 2016-ban a Szentendrei Teátrummal közösen bemutatott előadást Znamenák István rendezésében, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté főszereplésével láthatták a nézők. Daniel Glattauer darabja két díjat is elhozott korábban a Vidor Fesztiválról (a legjobb kamaradarab, a legjobb férfi epizódalakítás).

Ezt követte február 8-án Kern András monodrámájának 250. előadása, a jelenleg a Belvárosi Színházban látható A kellékes című darab a Vígszínházzal közös produkció. Két nappal később, február 10-én Udvaros Dorottya és László Zsolt 150. alkalommal léptek színpadra A szív hídjaiban, amely az Óbudai Társaskörrel készült koprodukcióban, a premierre 2013. június 29-én került sor, Novák Eszter vezetésével.

Márciusban újabb két darab érkezik kerek számhoz: 8-án a Göttinger Pál rendezésében, Ötvös András főszereplésével készült monodráma, A csemegepultos naplója lesz 200., majd 19-én a nagy lebukás szimfónia, a Bocs, félrement! lesz 100. alkalommal látható. Ez utóbbi Billy van Zandt és Jane Milmore off-Broadway komédiája, amely Schruff Milán, Kovács Patrícia, Járó Zsuzsa, Mészáros Máté és Péter Kata közreműködésével kel életre Paczolay Béla rendezésében. A jubileumok sorát Hernádi Judit és Kern András kamaradarabja zárja, a Valódi hamisítvány április 6-án ünnepli 150. előadását.

Mondhatni egyedülálló teljesítmény ez egy olyan független színházi alkotóközösségtől, amelynek fennmaradását az elmúlt években a TAO megszűnése, a Covid és annak utóhatásai, illetve jelenleg a rezsi és egyéb működési költségek emelkedése is egyre nehezíti, így még fontosabb hangsúlyozni, hogy mekkora szükség van koprodukciós összefogásokra a magas színvonalú, igényes és szórakoztató előadások létrehozása érdekében.

Kiemelt kép: Udvaros Dorottya és László Zsolt A szív hídjai című előadásban (Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad)