Jubileumi programokkal, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, mesékkel, Csukás-sétával és kiállításmegnyitóval is várja a látogatókat ma és szombaton a tizedik születésnapját ünneplő Mesemúzeum. A jubileumi, ingyenesen látogatható programoknak a Mesemúzeum és a Virág Benedek Ház ad otthont.

A jubileumi ünnepségsorozat keretében nyílik meg a „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak” című kiállítás, Kulcs a meséhez címmel pedig kerekasztal-beszélgetést is tartanak a Mesemúzeum kulcsőreivel. A vendégek között Halász Judit színésznő, énekesnő, Berg Judit, Marék Veronika, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Zalán Tibor író szerepel, a beszélgetés moderátora Both Gabi író, újságíró. A program ideje alatt gyerekfoglalkozást is tartanak: amíg a szülők a beszélgetést hallgatják, addig a gyerekeket a Mesemúzeum kulcsőreinek mesehőseihez kapcsolódó játékokkal várja a Hátszél nevelési program csapata. Kovácsovics Fruzsina koncertjén a nézőtér szinte játszótérré változik, közös mondókázásra és táncolásra várják a gyerekeket.

Másnap, 11 órakor a Klárisok zenekar mesekoncertje indítja a programok sorát: Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és zenésztársai a koncertek során a gyermekpszichodráma, a meseterápia és a zeneterápia elemeit felhasználva közös énekléssel, játékkal, interaktív módon alkotják meg a mesét. Ezt követően A varázsecset címmel komplex színházi nevelési előadással érkezik a KB35 Színházi Nevelési Társulat: produkciójukban a néző-résztevő gyerekeket közös alkotásra hívják, hogy együtt fejezzék be velük a történetet. A délután folyamán Valami készül címmel kreatív művészeti foglalkozást tartanak Kányádi Sándor versei nyomán, Farkas Réka iparművész vezetésével. 15 órától a Ládafia Bábszínház adja elő két darabját: először az Együgyű Mihók, avagy a balgaság szerentséjének egészen igaz történetje című előadás látható, amelyet A lóvá tett kupec, avagy egy vásár különös története követ. 18 órától a Rutkai Bori Banda koncertje szórakoztatja a kicsiket, 20 órától pedig Mit jelent „boldogan élni?” címmel Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, író tart előadást.

Kiemelt kép: Mesemúzeum (Fotó: Mesemúzeum)