Miklósa Erika szeptember 4-én, október 17-én és november 21-én az Eiffel Műhelyház Bánffy Termében ad jubileumi koncerteket, a műfajokon átívelő esteken felhangzanak majd sanzonok, jazzdalok és ritkán énekelt operaszerepek, többek közt Verdi, Kodály, Gershwin és Wolf Péter művei. A koncerteken közreműködik Harazdy Miklós zongoraművész, valamint az ütősökből álló TanBorEn Trió.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán napjaink egyik legismertebb és elismertebb operaénekesnője, aki idén ünnepli pályafutásának 30 éves jubileumát. A jeles alkalomra készülve önálló fellépésen mutatja be változatos műsorát, amiben három évtizedes pályájának műfaji kalandozásaiból válogat. A műsorban Meyerbeer, Verdi, Bizet, ifj. Johann Strauss opera- és operettrészletei mellett Kodály, Gershwin, valamint Marguerite Monnot sanzoníró, a tangó két mestere, Carlos Gardel és Astor Piazzolla, illetve a számos műfajban sikeresen alkotó Wolf Péter dalai is megtalálhatók lesznek.

A koncerten Miklósa Erikát a Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Harazdy Miklós kíséri. Az október 17-i és november 21-i esten továbbá közreműködik a Kerek Csombor, Madaras Zoltán Mihály és Tóth Levente ütősökből álló TanBorEn Trió, amely a 2019-es Kamara Virtuózok tehetségkutató győzteseként szerzett országos ismertséget. A formációt szeptember 4-én Kolics Máté, Madaras Zoltán Mihály és Tóth Levente alkalmi triója helyettesíti.

Kiemelt kép: Miklósa Erika (Fotó: Magyar Állami Operaház)