Idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját a Cotton Club Singers, a jubileumi koncertet szeptember 6-án, az Erkel Színházban láthatják majd az érdeklődők.

Az eredetileg április 28-án, a MüPába megtartandó jubileumi koncertre a belépők ugyan két hét alatt elkeltek, az előadást – a járványügyi helyzetre való tekintettel – nem lehetett megtartani. A zenekar rajongói számára azonban jó hír lehet, hogy szeptember 6-án az Erkel Színházban, az eredetileg tervezett repertoár továbbgondolt változatával pótolják a fellépést. Az együttes eredeti felállásban – Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár -, a Cotton Club Band és a Veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével lép majd színpadra.

A Cotton Club Singers negyedszázada, éppen szeptember 6-án lépett először nagyközönség elé a Budai Parkszínpadon. Ott rögzítették az első, Négy gengszter című nagylemezt, amely országos ismertséget hozott az együttes számára. Tíz esztendeje az akkor már külön utakon járó művészek tartottak egy korszakzáró búcsúkoncertet. A mostani, a megalakulásuk 25. évfordulóját ünneplő esten felcsendülnek a legemlékezetesebb slágerek, valamint kiemelt szerepet kapnak a zenekar két legnagyobb sikerű estje, a Sinatra és az Abba Jazz különleges feldolgozásai, de a Hofimánia dalai és a Négy gengszter szerzeményei is szerepelnek majd a repertoárban.

A koncert bevételéből a zenekar tagjai egy mozgáskorlátozott kislány gyógyulását támogatják. A szervezők felhívják a jegyvásárlók figyelmét, hogy amennyiben a szeptemberi koncert az esetleges járványügyi korlátozások miatt szintén elmaradna, a megváltott belépők a 2021. február 27-i pótkoncertre is érvényesek lesznek.

Kiemelt kép: Cotton Club Singers (fotó: funzine.hu)