Március közepén debütál a legújabb Locspocs-előadás, a Locspocs és a sárkánylány a Kolibri Színházban, ráadásul a mostani produkció jubileum is lesz egyben: az elbűvölő mesehős pontosan 30 éve varázsol el kicsiket és nagyokat egyaránt.

Tor Ǻge Bringsværd meseregénysorozatának első része, a Locspocs, ​a kis tengeri szörny úszni tanul 1973-ban jelent meg (magyarul 1980-ban a Móra Kiadó gondozásában), amelyet további két rész követett: Locspocs, ​a kis tengeri szörny izgalmas kalandja az emberekkel (1975) és Locspocs ​és a bolygó hollandi (1982). A bájos norvég meséket Kozák Katalin ültette át magyarra, ennek alapján készítette el az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló zenés játékot a Kolibri Színház: a történetet Horváth Péter írta színpadra, dalszövegei régi szerzőtársa, Novák János fülbemászó muzsikájával szólalnak meg.

A Locspocs-előadások különleges helyet vívtak ki a Kolibri Színház életében. A kis tengeri szörny története három évtizeddel ezelőtt indult hódító útjára a teátrumban, folytatásai azóta is műsoron vannak. A 30 éves jubileum igazi meglepetése lesz, hogy közkedvelt mesehősünk, aki korábban úszni tanult és megtalálta elveszett szüleit, a mostani zenés előadásban szerelmes lesz egy sárkánylányba, és házasodni készül. Csakhogy egyikük szülei sem örülnek a házassági tervnek. Vajon sikerül-e boldognak lenniük?

A március 19-én debütáló, jubileumi előadásban a címszereplő tengeri szörnyet Nizsai Dániel, szerelmét Hamayokót Nyirkó Krisztina kelti életre. Mellettük Török Ági, Szívós Károly, Krausz Gábor, Ruszina Szabolcs, Bósz Tamás, Mult István, Bárdi Gergő, Balogh Márton István, Rácz Kriszta, Rácz Kármen, Alexics Rita, Gazdag László és Farkas Éva tűnik fel a mesejátékban – némelyikük több szerepben is. A díszletet és a jelmezeket Orosz Klaudia tervezte, az előadást Novák János állítja színpadra.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Locspocs, a kis tengeri szörny (2007) című előadásból (Fotó: Szlovák Judit)