Az idén húszéves Szegedi Pinceszínház saját bemutatói mellett izgalmas vendégelőadásokkal is várja az újranyitást, és hogy közönségével együtt ünnepelhesse fennállásának második évtizedét.

Kancsár Orsolya, a teátrum igazgatónője elárulta, hogy a járványügyi korlátozások feloldását követően a színház a Déryné Programmal együttműködve több hazai és határon túli társulatot lát majd vendégül. A Kárpát-medence számos pontjáról érkeznek majd izgalmasabbnál izgalmasabb produkciók, melyeket a közönség ingyen vagy kiemelt kedvezménnyel tekinthet meg. A jubileumi programsorozat keretén belül Szegeden vendégszerepel két előadásával is a Kossuth-díjas előadóművész, Földes László Hobo: A föltámadás szomorúsága című Ady-estjével, illetve a József Attila verseiből összeállított Tudod, hogy nincs bocsánat című produkciójával lép majd színpadra. Szintén két előadással készül a Csavar Színház társulata, akik Petőfi Sándor A helység kalapácsa és Arany János A nagyidai cigányok című művének színpadi változatának zenés-interaktív játékát hozzák el a teátrum nézői számára. A sorozatban látható lesz még többek között Donizetti egyfelvonásos vígoperája, a Rita a DramaticArt előadásában, és Olt Tamás Szájon lőtt tigris című Rejtő-estje is. Továbbá bemutatkozik még a Forrás Színház Németh Ervin Szendrey Júlia életútját feldolgozó Mindörökké Júlia című kamaradrámájával, Joós Tamás énekmondó pedig Átlátszó víz legyen című Cseh Tamás-emlékestjével készül az alkalomra. Az Új Alkotóműhely Egyesület Formanek Csaba egy párkapcsolat történetét feldolgozó Senki se mer egyedül élni című darabját játssza majd, míg a Zanotta Art Egyesület A Sátán fattya című regény színpadi változatával lép színpadra. Az Aradi Kamaraszínház Móricz Zsigmond három egyfelvonásos paraszttréfáját adja elő A Zördög címmel, végül pedig, de nem utolsó sorban a Déryné Program keretében született Petőfi Sándor János vitéz című klasszikusának rendhagyó előadását is megtekinthetik majd az érdeklődők.

A jubileumi programsorozat pontos időpontjáról és egyéb részletekről még nincsen információ, az alkotók remélik, hogy minél hamarabb elkezdhetik szervezni a közös ünneplést vendégszereplőikkel és közönségükkel.

Kiemelt kép: Jelenetkép a János Vitéz című előadásból (Fotó: Déryné Program)