Július 19. és 23. között, idén tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a Campus Fesztivált a debreceni Nagyerdőben. A jubileumi évben minden eddiginél izgalmasabb programválaszték várja a fesztiválozókat.

Tizenkét év után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér Debrecenbe: az 1920-as évek jazzhangzását elektronikus zenével vegyítő electro swing elsőszámú úttörője zenekarával július 21-én érkezik a fesztiválra. A nemzetközi sztárok – ZAZ, Robin Schulz – mellett a Campuson lép fel André Tanneberger, a német DJ-fenomén, az észt rapper Tommy Cash, az angol Kerala Dust, valamint a dance-díva Minelli, aki 2021-ben a Rampampam című slágerével azonnal feliratkozott a nemzetközi dance listákra.

A visszatérő hazai fesztiválkedvencek – úgy mint a Tankcsapda, Majka, a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, a ByeAlex és a Slepp, a 30Y, a Road – mellett ott lesznek a Nagyerdőben az elmúlt években feltűnt „új titánok”, köztük Azahriah, Carson Coma, Dzsúdló, Elefánt és Krúbi. Koncertet ad a fesztivál nagyszínpadán a Margaret Island, Schoblocher Barbi, a Blahalouisiana énekesnője, valamint Balázs Klári és Korda György. Ott lesznek a fesztiválon mások mellett Kollányi Zsuzsi, Nagy Bogi, Jéger Dorka, Erdős Fruzsi, Péterfy Bori, Sisi, Solére, Tímári Lotti és Tóth Vera. A rocklegendák és legendás zenekarok közül fellép Bródy János, Karácsony János a legendás LGT slágerekkel, a Beatrice, Deák Bill Gyula, valamint a Karthago és az East énekese, Takáts Tamás.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Debreceni Campus Fesztiválról (Fotó: Campus Fesztivál Facebook oldal)