Ma ünnepli 35. születésnapját Józan László színművész. 

Józan László 1987. március 16-án született a kárpátaljai Váriban, középiskolás tanulmányait a mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskolában végezte. Már igen korán egyértelművé vált a művészetek iránti érdeklődése, tizenhárom éves korától például a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház tagjaként kezdte el egyengetni zsenge karrierjét. 2005 és 2009 között aztán a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójaként szívta magába Thália tanait, Marton László és Hegedűs D. Géza osztályában képezték. Gyakorlatát a Vígszínházban tölthette, amelyhez 2009-ben hivatalosan is csatlakozott, és azóta is a társulat tagja. A teátrum látogatói többek között olyan darabokban láthatták az elmúlt közel másfél évtizedben, mint A dzsungel könyve, a Rómeó és Júlia, A Pál utcai fiúk, a Csongor és Tünde, a Sok hűhó semmiért, a Bíborsziget vagy éppen a Baal. Jelenleg játszik a Vígszínházban (A Pál utcai fiúkLóvátett lovagok, Anna Karenina, II. Richárd), az Átriumban (Az Őrült Nők Ketrece) és a Rózsavölgyi Szalonban (Táncórák, Idegenek a vonaton) is. 

Ullmann Mónika és Józan László a Táncórák című előadásban (Fotó: Várady Nikolett)

A színdarabokon kívül vállalt szerepeket kisjátékfilmekben (Tekintet, A pingvinkonstrukció) és sorozatokban, a tévénézők találkozhattak vele például a Társas játékban, a Munkaügyekben, a Barátok köztben, a Hacktionben, a Jófiúkban és a Keresztanyuban is, de okozott már meglepetést is a képernyőkön felbukkanva, hiszen őt rejtette a Kutya maszkja az Álarcos énekesben.

Kiveszi a részét a jótékonykodásból is, pár hónapja például a Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel karöltve indított licitet, a befolyt összeggel pedig a miskolci Családok Átmeneti Otthonának segítettek, amellyel kapcsolatban interjút is készítettünk vele. 2009-ben őt választották a Legjobb prózai színésznek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amit a TEVA Ösztöndíj követett, hogy 2011-ben már egy Junior Prima díj büszke tulajdonosának mondhassa magát. Isten éltesse sokáig!

Kiemelt kép: Józan László (Fotó: Vígszínház)