A Katona József Színház és a Budapest Park közös szervezésében megvalósuló Csinibaba Táncdalfesztivál idén tavasszal közel teltház előtt mutatkozott be, így a szervezők úgy döntöttek, hogy jövőre is megismétlik a különleges koncertet. 2024. május 23-án a korábbi résztvevők mellett újabb színészekkel és énekesekkel, illetve extra dalokkal bővül majd a műsor. Az eseményre ma indul a jegyértékesítés.

A Csinibaba Táncdalfesztivál különleges élőzenei műsor, amelyben a Katona művészei a Parkban gyakran megforduló fellépőkkel álltak színpadra. Két különböző műfaj képviselőinek ereje egyesült tehát, hogy közösen alkossanak valami meghökkentőt, valami újat. Az előadás Vajdai Vilmos rendezésében jött létre.

„Nem igazán tudtuk, hogy pontosan mibe is vágunk bele, amikor 2022-ben elindítottuk a Budapest Parkkal közös esemény szervezését. A végcélt csak körvonalakban láttuk, érzéseink, terveink és reményeink voltak. Na meg persze nagy adag lelkesedés azzal kapcsolatban, hogy a Katona társulata egy eddig ismeretlen terepen mutathatja meg magát. Az az elsöprő siker, amit végül a produkció aratott, minden várakozásunkat felülmúlta. Örülünk, hogy lehetőségünk van a ráadásra!” – fogalmaz Máté Gábor, a teátrum igazgatója.

Az este gerincét a legendás Csinibaba című film betétdalai, illetve a 60-as évek kultikus táncdalai adják, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban. A zenét a Meggyes Ádám vezette, fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített kísérőzenekar (Nart Orchestra) szolgáltatja, amelynek magja: Dési Tamás „Guba” – dob, Szekér Ádám – gitár, Matus Péter – basszusgitár (mindhárman Irie Maffia) és Premecz Mátyás – billentyűk (Kéknyúl). Hozzájuk pedig újabb és újabb katonás színészek és parkos előadók csatlakoznak. Az egyedülálló koncert-show egy egészen különleges időszakba és miliőbe kalauzolja a nézőket.

A szervezők a jövő évi koncert kapcán azt kérik, hogy aki teheti korabeli – 60-as, 70-es évek – stílusú ruhában érkezzen, hogy még autentikusabbá tegyék a hangulatot.