Július 14. és 18. között Sátoraljaújhelyen kerül megrendezésre a Déryné Program által életre hívott Déryné Fesztivál, ahol nyolc helyszínen több mint harminc ingyenes program vár az érdeklődőkre.

„Emberközeli, szerethető, családbarát kulturális rendezvénysorozatot álmodtunk meg e páratlanul szép környezetbe, ahol a kisgyermekektől az idősekig mindenki megtalálja a maga szórakozását, ugyanakkor a minőségi produkciók számos élménnyel gazdagítják a résztvevőket. A Déryné Fesztivállal új szintre emeljük küldetésünket: Színház mindenkinek!” – fogalmazott Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója a fesztivállal kapcsolatban.

A színházi programok között természetesen szerepel a Dérnyé Társulat összes előadása, a Vidnyánszky Attila rendezésében látható Déryné ifjasszony, a Berettyán Nándor által színpadra állított János vitéz, Tóth Edétől A falu rossza, illetve Herczegh Ferenc Kék rókája. Utóbbi két friss bemutatót Mészáros Tibor és Szabó Sebestyén László jegyzi rendezőként. Emellett látható lesz Fabók Mancsi bábszínháza, A helység kalapácsa című előadás a CSAVAR Színháztól, illetve a zárónapon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című produkciója.

Nem lesz hiány a játékos és zenés programokban sem, hiszen a KOHÓ Műhely interaktív játéktára, Csernik Szende mesemondó, Bakator és Fruzsikás koncert, Beke István gitárestje, valamint Andrea Vettoretti koncertje garantálja a felhőtlen szórakozást. Továbbá hallható lesz Bakos-Kiss Gábor Frankie – a király és kárhozott című Sinatra-estje is, illetve Joós Tamás Átlátszó víz legyen című produkciójában Cseh Tamás dalait idézik fel a művészek.

„A „Színház mindenkinek” célkitűzés és misszió fontos és egyben nehéz feladat. Sátoraljaújhely település díszpolgáraként örömmel tölt el, hogy az első Déryné Fesztivál itt valósul meg. Azt gondolom, hogy a fesztivál egy nagyszerű lehetőség arra, hogy még többen láthassanak minőségi színházi előadásokat, miközben a sokszínű programkínálat az egész család számára kikapcsolódást nyújt” – üdvözölte a rendezvényt Halász János, országgyűlési képviselő, a Déryné Fesztivál fővédnöke.

További információk a fesztivál weboldalán érhetők el.

Kiemelt kép: Jelenet a Déryné című előadásból (Fotó: Majnik Zsolt)