Augusztus 27-én kezdődik a Müpa háromnapos zenei fesztiválja, a New Orleans Swingfesztivál örökébe lépő JazzTime, amely a jazz hagyományosabb irányzatait állítja középpontjába. Koncerteznek mások mellett a swing magyar dívái, bemutatkoznak a Jazz Showcase 2020-as győztesei, illetve a hazai jazzélet kiválóságai tisztelegnek Gonda János emléke előtt.

A pénteki nyitónapon végre újra teljes befogadóképességével nyílik meg a Fesztivál Színház, amelynek színpadára Micheller Myrtill, Pocsai Kriszta, Bolba Éva és Munkácsy Eszter a Budapest Jazz Club rezidens nagyzenekarával érkezik a Pearls of Swing című esttel. A műsor gerincét a big band irodalom nőket előtérbe állító dalai adják.

A fesztivál második napján a 2020-as Jazz Showcase legjobbnak ítélt formációjával és a közönség kedvenceivel találkozhatnak az érdeklődők. Délután az Átriumban lesz hallható Nagy-Babos Rebeka díjnyertes kvartettjével. Őket követi a Funky Wheelers, akik Kozma Orsival kiegészülve adnak elő régi és vadonatúj popslágereket funkos-jazzes alapokra átültetve. Az estet a Magyar Jazz Szövetség és a Zeneakadémia jazz tanszakának egykori alapítója, Gonda János emlékére összeállított Jazzstaféta zárja, melynek keretében színpadra lép Binder Károly, Márkus Tibor, Oláh Kálmán, Szabó Dániel, Csuhaj-Barna Tibor, Hárs Viktor, Kőszegi Imre, Balázs Elemér, Berki Tamás, László Attila, Borbély Mihály, Bacsó Kristóf, Friedrich Károly és Szalóky Béla. A produkció művészeti vezetője a kiváló dobművész, Bágyi Balázs.

A zárónapon Szűcs Gabi ad koncertet La femme fatale címmel a Fesztivál Színházban, az énekesnő olyan alkotókat idéz meg az esten, mint Marilyn Monroe, Karády Katalin, Marlene  Dietrich vagy Nina Simone. A végzet asszonyait a középpontba állító műsorban sztárvendégként színpadra lép a lebilincselő színészi alakításai mellett kiváló hangjáról is ismert Ónodi Eszter is.

A jegyértékesítés meg megkezdődött a három napon át tartó JazzTime fesztiválra, amely egyben búcsúztatja a nyarat és köszönti az őszt, a Müpa 2021/22-es évadát.

Kiemelt kép: Ónódi Eszter (Fotó: Katona József Színház) és Szűcs Gabi (Fotó: Oleg Borisuk)