Újabb Kolodko-szoborral bővült Budapest: a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikájának kerítéséből egy kis szurikáta dugja ki a fejét. A hátizsákot viselő figura a gyerekek felvidításán túl nemes ügyet is szolgál: az inzulin felfedezésének 100. évfordulójára és a diabétesz korai felismerésére hívja fel a figyelmet.

A miniszobrairól ismert művész, Kolodko Mihály új alkotása egy kis szurikátaszobor, amely a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikájának kerítéséből dugja ki a fejét, mint ahogyan azt a csapatnál az őrszem teszi. A Szurikáta Alapítvány a diabétesz korai felismerését célzó „Figyeld a jeleket!” kampány részeként kérte fel Kolodko Mihályt, aki az alkotását adományként bocsátotta az alapítvány rendelkezésére. Ezzel kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy a diabéteszes gyerekek közöttünk élnek, az alapítvány neve a szurira is utal, amivel a kicsik az inzulint megkapják. A mosolygós kis figura hátizsákja pedig az a csomag is lehet, amit a cukorbetegeknek mindig magukkal kell hordaniuk. A helyszínválasztás sem véletlen, a szobor a VIII. kerületi önkormányzat jóváhagyásával került kihelyezésre, a klinika diabétesz kórházi osztályának és szakrendelésének, valamint az alapítvány irodájának közelében.

Kiemelt kép: Kolodko Mihály új szobra a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikájának kerítésénél (Fotó: kozterkep.hu)