Érted táncolunk címmel tart jótékonysági táncgálát december 5-én a Budapesti Operettszínház, akinek meghívására a hazai táncszakma jeles képviselői az ország minden szegletéből összefogtak Tóth Nikolettért, az Operettszínház fiatal balerinájáért, aki tragikus balesetet szenvedett a terézvárosi házomlásban.

A jótékonysági gálaesten 14 klasszikus balett, kortárs-, és néptáncegyüttes (Badora Társulat, Bozsik Yvette Társulat, Budapesti Operettszínház, Feledi Project, Győri Balett, Kecskemét City Balett, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Táncművészeti Egyetem, Miskolci Balett, OPERA/ Magyar Nemzeti Balett, Pécsi Balett, Pirók Zsófia, Re-Production Dance Company, Szegedi Kortárs Balett) közel 80 táncművésze lép színpadra, A gálaest ötletgazdája Gallai Zsolt balettművész, a rendezője Apáti Bence, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója.

„Nikolett Isten segítségével életben maradt, amit még – ezt most már talán elmondhatom – az orvosok is kisebb, de inkább nagyobb-fajta csodának tudtak be. Egészen az elmúlt hétig kórházban volt, néhány napja kiengedték, de csak egy rövid időre. Amíg otthon van, szerelme/vőlegénye gondoskodik róla és vigyáz rá. Sajnos Nikolett gerince (is) nagyon súlyosan megsérült a balesetben, emiatt jelenleg nem tudja a lábait használni, segítségre szorul, ágyhoz, kerekesszékhez van kötve. Niki viszont egy igazi Csodanő, hatalmas küzdő, elképzelhetetlenül nagy harcos, imádja az életét és a szerelmét, közben vidám tudott maradni, nem vesztette el a humorát és az életszeretetét. És nem vesztette el a hitét sem, a hitét abban, hogy újra lábra fog állni, hogy ismét táncolni fog. Hisz abban, hogy újra láthatja majd a közönség, amint a Diótörő főszerepét vagy Flaviát, vagy épp A képfaragó női főszerepét, a Múzsát táncolja. Az egyik, ha nem a legjobb táncművésze az Operettszínháznak, lehengerlő technikai tudással és előadóművészi képességekkel rendelkezik. Számos prózai színész megirigyelhetné karakterformalásait, egészen drámai volt például, ahogyan nagynevű, Kossuth-díjas elődeit idézve Flaviaként siratta szerelmét, Sapartacust a Korhatár nélkül című balettestünkön” – mondta el Apáti Bence.

A december 5-i előadásra megváltott jegyek bevétele a fiatal táncművészt és családját támogatja, aki pedig távolról segítene, az alábbi számlaszámon teheti meg:

Bozsik Yvette Alapítvány
10300002-20386544-00003285
A közleménybe pedig ez írandó: NIKI

Kiemelt kép: Tóth Nikolett és Gallai Zsolt a Korhatár nélkül című előadásban (Fotó: Budapesti Operettszínház)