Az Akváriumban rendezik meg május 23-án a Superar koncertet, amelynek különlegessége, hogy a rendhagyó rendezvényen a hazai popsztárok mellett az esélyteremtő zenei program növendékei is fellépnek. A jótékonysági esemény célja, hogy segítse a Superar nyári zenetáborának megvalósítását, ahol a program növendékei a Sziget nagyszínpados koncertjükre készülhetnek fel.

2019-ben a Sziget addigi legkülönlegesebb nagyszínpados fellépőjét láthatta a több tízezres közönség: a Superar Magyarország esélyteremtő zenei program kórusának tagjait, olyan gyerekekkel soraiban, akiknek a legkevesebb esélyük lett volna arra, hogy egy színpadon állhassanak a Sziget világsztárjaival. A növendékei most magyar művészekkel zenélnek együtt: az Ivan & The Parazol, a Lóci Játszik, Giorgio a Carson Comából, Pátkai Rozina, VENI és Hegedűs Józsi lép színpadra, egymásnak adva a mikrofont egy nagy közös show keretében. Az előadókhoz egy-egy közös szám erejéig a superaros gyerekek is csatlakoznak, énekkel, gitárral, ukulelével. 

Most augusztusban ismét a Sziget Nagyszínpadán lépnek fel a Superar növendékei, a koncertre négynapos nyári zenetáborban készülnek majd fel, ahol négy ország gyerekei találkoznak majd, hogy együtt játsszanak, zenéljenek. Sok gyereknek ez az egyetlen lehetősége arra is, hogy nyári táborban vegyen részt. Az akváriumos koncert bevételei a tábor megvalósulását szolgálják.

A Superar Magyarország közös zenéléssel teremt lehetőséget hátrányos helyzetű gyerekek számára a tehetségük kibontakoztatására, közösségi élmények, zenei tudás megszerzésére. Az esélyteremtő, közösségi zenei program a világhírű venezuelai El Sistema módszer pedagógiai alapjain nyugszik. Ausztriából indult 2009-ben, magyarországi szervezete 2018-ban jött létre a Sziget támogatásával.