Június 5-én hetedik alkalommal rendezi meg jótékonysági gálaestjét a József Attila Színházban a Színházi Dolgozók Szakszervezete a nehéz helyzetbe került, egészségi állapota következtében rászoruló, szakmabeli kollégák megsegítéséért.

A idén 105 éves szakszervezet áprilisi közgyűlésén választotta meg új ügyvezető elnökségét. Az ezzel is megújuló szervezetet a következő öt évben Savanyu Gergely, a soproni Petőfi Színház színművésze irányítja, programjában első helyen az érdekképviseleti funkció megerősítésével. Az Együtt – Egymásért – Mindenkiért címet viselőt jótékonysági gálaest hagyománya több évre és alkalomra tekint vissza, szervezése is még az előző szakszervezeti elnökség munkáját dicséri. Az elmúlt év színházi szakmával kapcsolatos hírei, eseményei a nagyközönség számára is rávilágítottak arra, hogy bárki kerülhet olyan váratlan élethelyzetbe, amit egyedül nem képes megoldani. Fókuszba került az is, hogy színházban dolgozni egyáltalán nem veszélytelen, és a nyugdíjba vonulás művészként is gyakran jelent kiszolgáltatottságot. A szakszervezet igyekszik a tagjai számára szociális védőhálót is nyújtani, ehhez azonban azok támogatását is kérik, akikért a művészek és a háttérben dolgozók a munkájukat végzik, vagyis a nézőkét.

A gálaestnek idén is a József Attila Színház ad otthont, a teljes jegybevétellel a Segítsünk Alapítvány munkáját támogatják. A Színházi Dolgozók Szakszervezete ebből a támogatásból tud segítséget nyújtani a nehéz élethelyzetbe került, megváltozott egészségi állapotú színházi dolgozóknak. A június 5-ei, nagyszabású műsorban a támogató közönséget vers, próza, operett- és musicalrészletek, tánc és sok zene várja, olyan művészek előadásában, mint Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Nemcsák Károly, Császár Angela, Mészáros Árpád Zsolt, Kubik Anna, Hegedűs D. Géza, Voith Ági, Sasvári Sándor, Peller Károly, de fellépnek a Magyar Állami Népi Együttes táncosai és a Fővárosi Nagycirkusz artistái is. A gála műsorvezetői Kökényessy Ági és Kautzky Armand, rendezője Mihályi Győző. A közreműködő művészek idén is honorárium nélkül vállalták a fellépést megszorult helyzetben lévő kollégáikért.

Kiemelt kép: Bodrogi Gyula (Fotó: MTI / Czimbal Gyula)