December 5-én 15 órai kezdettel a Fővárosi Nagycirkusz és az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete jótékonysági cirkuszi gálaestet tart a nyugdíjas artistaművészek megsegítésére. A Csillagtánc című klasszikus cirkuszi előadás teljes bevételét a nagy múltú, idős művészeik támogatására fordítják. 

„Jövőt építeni a múlt tisztelete és folyamatos ápolása nélkül nem lehetséges” – ennek a mottónak a jegyében kerül sor idén is egy különleges cirkuszi gálára a Fővárosi Nagycirkuszban. A korábbi évek hagyományait követve az esten ingyen lépnek fel a Csillagtánc című előadás művészei, felajánlva a teljes bevételt az idős artistáknak. Az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetével közösen szervezett gálaest sokkal több, mint egy kulturális-művészeti esemény: olyan tett, amely példájával kihat az egész évre, a társulat szemléletmódjának egészére, hiszen a sikereik csúcsán járó fiatalok, az aktív artistapályájuk közepén lévő következő nemzedék tagjai gondoskodnak azokról, akiktől tanultak, akiknek köszönhetik a szakmájuk mesterfogásait, tiszteletét és szeretetét. Ezt az üzenetet erősíti, hogy a gálaműsor létrejöttében közreműködő valamennyi résztvevő – a porondostól a zenészig, az istállómestertől a fellépő világsztárokig – ingyen dolgozik.

A különleges előadásra emelt helyáras jegyek is vásárolhatóak, így a nézők nagyobb összeggel is támogathatják azokat az idős artistaművészeket, akik aktív életpályájuk hosszú évein keresztül a magyar cirkuszművészet és hazánk jó hírnevét építették szerte a világban, és most szerény anyagi körülmények várják a karácsonyt.

Kiemelt kép: A Troupe Ethiopia csapata a Csillagtánc című produkcióban (Fotó: Fővárosi Nagycirkusz)